EKONOMİ

KARVİT VİTRİFİYE, 100 YIL GARANTİLİ ÜRÜNLER ÜRETİYOR

“Batman Ekonomisine Yön Verenler” yazı dizimizde bugüne kadar pek çok firmayı konuk ettik. Amacımız Batman istihdamına ve ekonomisine katkı sağlayan firmaları tanıtmak.

KARVİT VİTRİFİYE, 100 YIL GARANTİLİ ÜRÜNLER ÜRETİYOR
24-07-2016 17:08
Google News

Bu vesile ile “Sanayicilerimiz neler üretiyor, nerelere ihracat yapıyor, sektörde ne gibi sorunlarla karşılaşıyorlar, yeterli teşvik alıyorlar mı?” gibi sorulara yanıt bularak tüm detayları okurlarımıza aktarmaya çalışıyorum.

Batman Ekonomisine Yön Verenler yazı dizimizin bu haftaki konuğu, Karvit markası ile Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Karvit Vitrifiye Firması oldu. Firmamız, 10,000 M2 alan üzerine kurulu ve 40 çalışanı ile sektörde hızlı bir ilerleme kaydediyor.

NELER ÜRETİYOR?

Batman Organize Sanayi Bölgesinde ki fabrikasında;  klozet, lavabo, lavabo taşı, alaturka ve alafranga tuvalet taşı ve benzeri ürünler üreten firmamız, geniş bir ürün yelpazesine sahip. Bu sektöre 16 yıl önce başlayan ve 7 ay gibi kısa bir süre içinde Batman’da faaliyet gösteren firmamızın, kendi bünyesinde model üretebilen ve Türkiye de sayılı firmada bulunan model kalıp ustaları ile sayısız çeşit model üretme kapasitesine sahip.

FİRMAMIZIN NUSAYBİN’DEN BATMAN’A UZANAN SERÜVENİ

Sektörde 16 yıl ve Batmanda 7 ay önce fabrika inşaatına başladıklarını belirten Firma Yetkilimiz Ferit Bulşu  “Daha önce Mardin’in Nusaybin ilçesinde faaliyet gösteriyorduk. Bölgemizde yaşanan olaylardan dolayı çok sıkıntılar yaşadık o yüzden Batman’a gelmek zorunda kaldık. Çünkü Nusaybin de yaşanan olaylardan dolayı hammaddemizi getiremedik. Fabrikamızı çalıştıramadık. Yaşadığımız bu sıkıntılardan dolayı yaklaşık 7 ay önce Batmanda fabrikamızın temelini attık. Ayrıca şunu da özellikle belirtmek isterim ki OSB’de fabrika açmamıza destek olan Özoğlu ailesine ve OSB Yönetimine bize gösterdikleri manevi desteklerinden dolayı teşekkür ederim” diyor.

VİTRİFİYE MEZOPOTAMYA’DA DOĞDU

Sohbetimizin devamında Şirket Müdürü Hamdin Aydın ile firma hakkında sohbetimize devam ediyoruz. “Teorik olarak vitrifiye, toprağın camlaşmış hali” diyerek yaptıkları işin öneminden bahseden Şirket Müdürümüz Hamdin Aydın  “Biz aslında topraktan sanat yapıyoruz. Bu sanat tarihte ilk defa bu coğrafyada yani Mezopotamya da yapılmıştır. Hasankeyf’te bunu ispatlayan kalıntılara rastlanmıştır. Bu bir sanattır, burada çalışan bütün arkadaşlarımız sanat yapıyor. Toprağa hayat veriyoruz. Birçok aşamadan geçen toprak en son isteğimiz şekli alıyor. Çalışan tüm arkadaşlarımız isteyerek ve özveri ile çalışıyor” ifadelerini kullanıyor.

“100 YIL GARANTİLİ ÜRÜN ÜRETİYORUZ”

Ürettikleri ürünlerin kalitesini soruyoruz Hamdin Beye, ürünlere 100 yıllık garanti verdiklerini söyleyerek şaşırtıyor bizi. Hamdin Bey, verdiği yanıtta “İnşaat sektörü günümüzde oldukça hızlı bir gelişme gösteriyor. Dolayısıyla bu gelişmeye ayak uydurmak zorundayız. Türkiye’de 35 üretim alanı var ve biz bu alanlardan biriyiz. Rakiplerimize göre daha kaliteli ürün üretmek zorundayız. Bunu yaptığımızı düşünüyoruz. Ürünlerimize 100 yıl garanti veriyoruz. Bina yıkılsa bile bizim ürünlerimiz sağlam kalır. Birçok müşterimiz bunu bize söyleyerek bu kalitede üretim yapmamızı söylüyorlar. Biz de kaliteli ürün yapmaktan ödün vermeyeceğiz” diyor.

HEDEF GÜNLÜK 2400 PARÇA ÜRETMEK

Günlük üretim ve aylık ihracat verilerine ilişkin de bilgi veren Hamdin Bey “Günlük 500 parça ürün üretiyoruz. Hedefimiz 120 eleman ile günlük 2400 parça üretmek. Ürünlerimiz oldukça rağbet görüyor. Çünkü inşaat sektörü çok hızlı büyüyor. Ülkemizde inşaat sektörü hızla geliştiği için aynı oranda vitrifiye sektörü de hızlı ilerleme kaydediyor. Aylık ihracat hedefimiz 1 milyon TL. Biz kendimizde bu gücü görüyoruz ve ulaşabileceğimize inanıyoruz. Türkiye’nin birçok ilinde bayilerimiz mevcut. Ürünlerimizi Türkiye’nin her yerinde bulabilirsiniz” diyor.

“TÜM KALİTE BELGELERİMİZ MEVCUT”

“Ürünlerimizi herkes gönül rahatlığı ile kullanabilir” diyen Şirket Müdürümüz “İSO 2001, 2001, 2003 ve TSE gibi tüm kalite belgelerimiz mevcut. Ürün kalitemiz Türkiye de ki en iyi firmaların kalitesine eşdeğer. Kullandığımız hammaddeyi bu alanda en kaliteli hammaddeye sahip olan Arjantin ve Ukrayna gibi ülkelerden getiriyoruz” açıklamasını yapıyor.

NERELERE ÜRÜN SATIYOR?

Üretilen ürünlerin yurt içi ve yurt dışında nerelere satıldığını soruyoruz. Şirket Müdürümüz’den “Ege bölgesi başta olmak üzere yurt içinde birçok şehrimize ürün gönderiyoruz. Bunun yanı sıra Irak ve Suriye’ye de ihracat yapıyoruz. İhracat ağımızı geliştirmeye yönelik çalışmalarımız var. Yakın zamanda Malezya ve İsrail’e ihracat yapacağız. Siparişlerimizi zamanında yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu alanda iddialıyız marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” yanıtını alıyoruz.

TEŞVİKLER YETERLİ Mİ?

“Firma yetkilimiz teşvikler kesinlikle yeterli değil” diyerek “Hammaddeye ve pazara uzak olduğumuz için nakliye maliyetlerimiz yüksek. Teşviklere nakliye ile ilgili desteklerin eklenmesi gerekiyor. Yaptığımız iş dolayısı ile enerji maliyetlerimiz çok yüksek. Teşviklerin içinde daha önceki gibi enerji destekleri olması gerekiyor. Şunu da özellikle belirtmek isterim, bölgemizde yaşanan olaylardan dolayı nakit paraya ulaşmakta ciddi zorluklar yaşıyoruz. Mülklerimizin teminat değerleri bankalar nezdinde çok değersiz. Bölgede ki sanayiciler teminat bulmakta ve kredi çekmekte çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Buda bölge sanayisinin gelişimini yavaşlatıyor. Teşvik paketinin içinde bölge sanayisinin gelişmesi için faizsiz krediler ve teminatlar konusunda sanayicilerin desteklenmesi gerekiyor” açıklamasını yapıyor.

YAZARIN YORUMU

Firma sahibi Ferit Bulşu kardeşimi yıllardır tanırım. İşinde başarılı ve azimli bir arkadaşımız. Zaten ne kadar azimli olduğunu 7 ay gibi kısa bir sürede fabrikanın faaliyete geçmesinden de görüyoruz. Batman da Ferit kardeşim gibi azimli sanayiciler olduğu sürece Batman ekonomisi daima büyüyecektir. Kendisine yeni fabrikasının hayırlı olmasını ve başarılarının daim olmasını diliyorum. Batman ekonomisine sağladığı istihdam ve katkıdan dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum.

HAZIRLAYAN: NİHAT İPEKYÜZ                                                                                

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete