SAĞLIK

DÜNYA'DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kas zayıflığı olarak bilinen dushenne musküler distrofi hastalığı nedeniyle Özel Batman Dünya Hastanesi’ne getirilen 22 yaşındaki yüksek riskli hasta Yunus Kurt, Dünya Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

DÜNYA'DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
14-09-2021 14:19
BATMAN
Google News

KAS YIKIMINA YOL AÇAN HASTALIK

Kas hastası Yunus Kurt’un ameliyatını gerçekleştiren Üroloji uzmanı Op. Dr. Ali Güler ve Anestezi Uzmanı Hasan Kaya “Genetik geçişli kas hastalıkları arasında en sık rastlanan dushenne musküler distrofi hastalığı, ilerleyici kas yıkımı ve zayıflığına neden olan bir hastalıktır. Bununla birlikte kalp, akciğer, böbrek gibi diğer organlarda da sıklıkla ek hastalıklar eşlik etmektedir. Bu sebeplerden ötürü yapılacak ameliyat ve anestezi uygulaması, anesteziye bağlı çok ciddi problemler yaşatabileceği için bu hastalığı taşıyan bireylerde yapılacak ameliyatlar oldukça risklidir. Böbrek taşları nedeniyle ameliyat olması gereken hastamız gittiği hastanelerden olumsuz cevaplar aldığı için çareyi Dünya Hastanesi’ne başvurdu. Hastayı değerlendirildikten sonra uygulanacak ameliyat ve anestezi yöntemi ile ilgili detaylı değerlendirme yaparak, tüm cerrahi-anestezi yöntemi ve olası riskleri paylaştık.

Ön hazırlıklar yapıldıktan sonra hastanın ameliyatını gerçekleştirdik. İşlem sırasında ve sonrasında herhangi bir sorun yaşanmadan hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.

Dünya Hastanesi, engelli, metabolik-genetik hastalıklar, ileri yaş ve kronik hastalığı olan hastaların ameliyatlarında ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete