GÜNDEM

“Kasım ayında toz, toprak bitecek”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen 17. halk toplantısında, Çamlıtepe Mahallesi Sakinleriyle bir araya geldi. Vali ve Başkan Vekili Şahin, Çamlıtepe Mahallesi’nin sorunlarını dinlerken, eksiklerin giderilmesi için kurum ve birim müdürlerine talimat verdi.

08-09-2021 18:42
BATMAN
Google News

TOPLANTI, JİYAN PARKTA DÜZENLENDİ

Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan Jiyan Park’ta düzenlenen halk toplantısında Mahalle Muhtarı ve Batman Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Şahin Demir, Çamlıtepe’nin sorunlarını aktardı.

“YAŞAR KEMAL KENT ORMANINI BELEDİYEYE ALMAK İSTİYORUZ”

Yaşar Kemal Kent Ormanı’nın bakımsız olduğu eleştirilere yanıt veren Vali Şahin “Bu sık sık söyleniyor. Bizim olmayan yere para harcamayız. Çünkü parkların millet bahçesi gibi çimlendirilmesi, ışıklandırılması ve yaya yollarının yapılması, büyük çaplı para harcamayı gerektirir. Bunu kendimize ait olmayan bir yerde yapamayız. Parkın sadece 40 metrekaresi belediyeye ait. Belediyeye ait yerde bir şeyler yapabiliriz ama 140 dönümlük parkta, bize ait olmayan yerlerde millet bahçesi ya da Atatürk Parkı gibi büyük ölçüde çalışma yapmamıza imkan yok. Bu parkın tamamının buranın tahsis edilmesi lazım. Aynı durum Esentepe’de de var. Esentepe’nin 200 dönüme yakın bölümünde külliye yapılıyor. 90 dönümlük alanını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığından istedik. İhale aşamasına geldi. 90 dönüm alan için bu ihale, 140 milyon TL. İnşallah bu sorunu bakanlıktan çözeceğiz. Yaşar Kemal Kent Ormanı da ancak devlet bütçesiyle çözülebilir. Onun da mücadelesini vereceğiz. Biz aynı zamanda bu parkı tabi ki kaderine terk edemeyiz. Bize ait olan bu alanda çalışmalar yapacağız. Kent ormanının bakım ve sulamasını yapacağız ancak bu tam teşekküllü olmayacak” dedi.

SULAMA KANALINA 6 MİLYONLUK PROJE HAZIRLANDI

DSİ kanalında yüzme vakalarıyla ilgili konuşan Vali Şahin “Çocuklar için tehlikeli olduğunu biliyoruz. Boğulma olayları oluyor. Çok güzel bir proje hazırladık. Çevre ve şehircilik bakanlığına başvurduk. Yaklaşık 6 milyon TL’lik bir proje. DSİ kanal boyu yeşillendirme, oturma alanları, yürüyüş alanları, bisiklet yolları düzenlenecek. Projemiz kabul edildi. Bakanlık hibe verecek. Kalan kısmı için de belediye, kredi çekecek” dedi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN 15 MİLYONLUK PROJE HAZIRLANDI

Sokak hayvanlarıyla ilgili büyük çaplı proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Vali Şahin “450 bin merkez nüfuslu şehirde hayvan barınakları yok denecek kadar az. küçük kulübeler var. O da son derece iptidai şekilde sokak hayvanlarına hizmet edilmeye çalışılıyor. Biz büyük bir proje hazırladık. 15 milyon TL’lik bir proje. Mevcut kapasiteyi 10’a katlayacağız. Sokak hayvanlarını misafir edebileceğimiz alanların olduğu, hayvan hastanesinin de olduğu bir proje hazırladık. Yakın zamanda ilana çıkacağız” dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI KASIM AYINDA BİTECEK

Batman’da altyapı çalışmalarından kaynaklı sorunlara açıklama yapan Vali Şahin “Önümüzdeki 2 hafta içerisinde aynı anda 14 ayrı yerde kaldırım ve asfalt tadilatı yapacağız. Bu toz, toprağı inşallah ilk yağmurlar başlamadan Kasım ayı ortalarında bitireceğiz. Sizleri düze çıkaracağız. Bu konuda şüpheniz olmasın. Bizi yasal süreler zorluyor yoksa para problemimiz de yok. Bunları aşacağız. Burayı da hemen yapacağız. İki gün sonra ihale var. Bu sene ki tozun ve toprağın önemli bir kısmı, müttehitlerin sistemli çalışmamasından kaynaklıydı. İş planına uygun hareket etmediler. Her yeri kazdı ve üzerine eklemedi. Diğer ekibini de yetiştiremeyince böyle oldu. 3 aydır böyle bir durum yaşadık. 1–2 ay daha bu sıkıntıyı çekeceğiz. Toplam 5–6 ay içerisinde bütün bu sorunlar bitmiş olacak. Hepinizi toz ve topraktan kurtaracağız. Bu arada 30 yılın da altyapı meselelerini çözmüş olacağız” dedi.

10 YENİ OTOBÜS GELİYOR

Vali Şahin, halk taşımacılığında kullanılmak üzere 10 yeni otobüs alımının da tamamlanma aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete