SPOR

Kastamonulu Görme Engelli Judocu Cahide'nin Başarı Hikayesi

Kastamonu'da doğuştan albinizme bağlı yüzde 90 görme engeli bulunan 24 yaşındaki Cahide'nin judo başarısı

Kastamonulu Görme Engelli Judocu Cahide'nin Başarı Hikayesi
16-03-2024 13:09
Google News

Kastamonu doğumlu 24 yaşındaki Cahide, doğuştan albinizme bağlı görme engeli bulunuyor ancak bu onun judo kariyerine engel olmadı. Cahide, judoyla 15 yaşında tanıştı ve 5 Türkiye şampiyonluğu elde etti. Son olarak Almanya'da düzenlenen Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu Judo Grand Prix Heidelberg müsabakasında bronz madalya kazandı.

Paralimpik Judo Milli Takımı ve Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Cahide, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedefliyor.

Judoya lise yıllarında okulun açılış seremonisinde karşılaştığı antrenörü sayesinde başladığını belirten Cahide, judo sayesinde sosyal çevresinin geliştiğini ve güven duygusunun arttığını söylüyor. Cahide, Konya'da bir okulda beden eğitimi öğretmenliği yapıyor ve mesleğinde ilk yılını tamamlamış. Kendisi doğuştan albino hastalığına sahip olduğunu ve vücudunda renk pigmentleri bulunmadığını ifade ediyor. Ancak judo sayesinde hayatının değiştiğini ve birçok başarıya imza attığını belirtiyor.

Cahide, judoya olan tutkusunun ve hedeflerinin kendisini motive ettiğini vurgulayarak, gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı planladığını söylüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete