GÜNDEM

KATLİAMA TEPKİ İÇİN TOPLANDILAR

Ankara’da barış mitingine yönelik gerçekleşen saldırı, kamuoyunun tepkisini topladı.

KATLİAMA TEPKİ İÇİN TOPLANDILAR
12-10-2015 18:09
Google News

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından alınan ortak kararla kamu kurumlarında ve hastanelerde iş bırakma eylemi yapıldı. 
STK’LAR ALANLARA ÇIKTI
Atatürk Parkı önünde konuya ilişkin düzenlenen basın açıklamasına, STK temsilcileri ile Batman Milletvekili Adayları Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Saadet Becerikli ve Kadir Tunç katıldı. Yapılan açıklamada “Saray’ın saltanatı uğruna aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı barışı savunmak için Ankara’da toplanmıştık. Türkiye’nin göbeğinde, binlerce polisin gözü önünde bombaları patlatarak 128 canımızı aldılar” denildi.
BATMAN POLİSİNE DEMOKRASİ DERSİ VERECEĞİZ
Ankara katliamının yaşandığı gün alanlara inerek kanlı eylemi protesto etmek istediklerini ancak polisin sert müdahalesiyle karşılaştıklarını hatırlatan Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan ise Atatürk Parkı’nın çevresinde güvenlik önlemi alan polise hitaben “Bizim yanımızda olmanız gerekirken halkı kışkırtıyorsunuz. Bizimle beraber yürümeniz gerekirken bizim karşımızda duruyorsunuz. Sonra milletvekillerinin, halkı kışkırttığını söylüyorsunuz. Asıl bu halkı kışkırtan, provoke eden sizlersiniz. Bu halk fikir olarak 50 yıl sizin ötenizdedir. Bundan sonra bütün eylemlerimizde ilk 5 dakikası sizlere barış, demokrasi eğitimi vereceğiz” ifadelerini kullandı. Katılımcılar, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından alandan dağıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete