GÜNDEM

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETMELİYİZ”

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama, Geliştirme ve Koordinasyon Kurulu 2018 Yılı 1. Dönem Toplantısı, Vali Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETMELİYİZ”
01-07-2018 20:59
Google News

Valilik’te yapılan toplantıya Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hasan Gül, OSB Müdürü, KOSGEB Müdür Vekili, Ticaret Müdürlüğü Yöneticileri, Batman Ticaret Odası Temsilcileri, MÜSİAD ve ASKON Batman Şubesi, kurum temsilcileri ve sanayiciler katıldı.

Batman KÜSİ İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya, yürütülen çalışmalara ilişkin sunum yaptı. Sanayinin gelişmesinde kamu, üniversite ve sanayi kuruluşlarının işbirliğinin önemli olduğunu belirten Vali Deniz, “İlimizde katma değeri yüksek ürün üretilmesi açısından, alacağımız kararlar önemli. İlgili kuruluşların kaynak ve teknoloji alanlarında işbirliği içerisinde, teknoloji destekli katma değeri yüksek ürün üretmeleri, ilimiz açısından daha kıymetli hale gelecek. Bu gün dünyada var olan yüksek rekabet ortamında bilgiye sahip olan ve bilgiyi teknolojiye dönüştürebilen ülkeler çok daha avantajlı durumdadır. Savunma sanayide olduğu gibi diğer alanlarda da teknoloji destekli yerli üretim yapmalıyız ” dedi.

TEKNOPARK ÇALIŞMALARINDA SONA DOĞRU

Batman Üniversitesi’ndr Teknoloji Geliştirme Bölgesi adı altında kurulacak olan Teknopark çalışmalarına değinen Vali Deniz, Teknoloji Geliştirme Bölgesi için gerekli finansmanın sağlandığını ve proje çalışmaları tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete