HASANKEYF

KAVAK MEZRASI SUYA KAVUŞTU

12 Aralık 2015’de ihalesi yapılan Hasankeyf Üçyol Köyü Kavak Mezrası su sondaj kuyusunun açılması, su deposu, terfi hattı ve ENH yapım işi tamamlandı.

KAVAK MEZRASI SUYA KAVUŞTU
07-01-2016 21:48
Google News

Kavak Mezrasına giden Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, 120 metrelik sondaj kuyusunda inceleme yaptı. Üçyol Köyü Muhtarı Ahmet Orhan’dan bilgi alan Kaymakam Baygüven, daha sonra Okul Müdürü Hasan Fidan ile bir araya geldi.

2 BİN 500 DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

Ekolojik Köy Projesinin uygulanacağı alana giderek proje hakkında köylülerle fikir alışverişinde bulunan Kaymakam Baygüven “Üçyol Köyü Kavak Mezrasının su sorunu nedeniyle köylülerden sürekli şikâyet ve talep geliyordu. Köylülerin talebi doğrultusunda çalışma başlatıldı. 2 ay gibi kısa sürede mezrayı suya kavuşturduk. Öte yandan Üçyol Ekolojik Köy Projesinin kalan eksik kısımlarını tamamlayarak bu projeyi de tamamlayacağız. Ayrıca Üçyol Köyü basınçlı sulama sisteminin faaliyete geçirilebilmesi için kapsamlı bir çalışma başlatacağız, sistemin kurtarılması durumunda yaklaşık 2500 dekar arazi suya kavuşacaktır” dedi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete