GÜNDEM

KAVUŞ “HEPİMİZ KARADENİZLİYİZ”

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Karadeniz'de gösterilen direniş sonucu yapımı durdurulmak zorunda kalan "Yeşil Yol" projesinden vazgeçilmemesi halinde kendilerinin de Karadeniz halkının mücadelesine destek vereceklerini söyledi.

KAVUŞ “HEPİMİZ KARADENİZLİYİZ”
13-07-2015 21:55
Google News

Karadeniz yaylalarını imara açacak olan "Yeşil Yol" projesine karşı, Rize'nin Samistal Yaylası sakinlerinin, ekolojistlerin desteği ile iş makinelerini durdurduğu direniş devam ederken, direnişe bölgedeki ekolojistlerden de destek geldi. Karadeniz'de olduğu gibi bölgede de doğa katliamları yaşandığını belirten Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Kavuş, medeniyet ve enerji getireceği belirtilen bu projeler için “Yaylalar, dağlar dozerler ile tahrip edilerek mi medeniyet getirecekler?” diye sordu. 

KARADENİZ’DE İŞ MAKİNELERİNİN ÖNÜNDE DURACAĞIZ
Bu tür projelere karşı Karadeniz halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını duyuran Kavuş “HES ve barajlara karşı omuz omuza çevre mücadelesi verdik. Bu proje devam ederse, biz de Karadeniz halkının mücadelesine destek vereceğiz. Gerekirse Karadeniz'e gidip direnen halkla birlikte iş makinelerinin önünde duracağız, hepimiz Karadenizli olacağız” ifadelerini kullandı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete