GÜNDEM

KAYA “YILBAŞI, HIRİSTİYANLARIN BAYRAMIDIR”

KAYA “YILBAŞI, HIRİSTİYANLARIN BAYRAMIDIR”

KAYA “YILBAŞI, HIRİSTİYANLARIN BAYRAMIDIR”
30-12-2014 17:46
Google News

Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Hülya Kaya, yılbaşı kutlamalarının İslam’da yeri olmadığını belirterek konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Miladi Takvimin yeni yıla girecek olmasının İslami açıdan hiçbir değeri olmadığını savunan Kaya “Müslümanlar için Miladi yılbaşı her hangi günlerden bir gündür. Noel ya da yılbaşı gecesi diye kutlanan bu gece Allah’a isyanın arttığı, kumarın, içkinin, zinanın ve her türlü rezilliklerin tavan yaptığı bir gecedir. Toplumsal isyanın olduğu ve Allah’u Tealanın gazabını celbeden bu gecede hiçbir Müslüman’ın yer almaması gerekir. Maalesef Allah’u Tealanın yasak kıldığı, haram saydığı bir takım işlerin, fiillerin yapıldığı o geceyi kutlamak için insanlar adeta birbirleriyle yarışıyor” dedi.

MÜSLÜMAN, ŞUURLU VE UYANIK OLMALI

Açıklamasında Müslüman’ın şuurlu ve uyanık olması gerektiğini ifade eden Kaya “Noel Müslümanların değil Hıristiyanların bayramıdır. Bizim iki dini Bayramımız var, Ramazanı Şerif ve Kurban Bayramıdır. (yılbaşımız) Hicri yılbaşıdır. Müslüman şuurlu ve uyanık olmalıdır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?