GÜNDEM

KAYAĞA YOĞUN İLGİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki kar kalınlığının 35 santimetreyi aştığı Karacadağ Kayak Merkezi'nde sezon başladı

KAYAĞA YOĞUN İLGİ
28-12-2021 05:24
28-12-2021 11:26
ŞANLIURFA
Google News

Siverek ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen Karacadağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 35 santimetreyi aşmasıyla kayak sezonu başladı.

Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep ve Adıyaman gibi çevre il ve ilçelerden günübirlik gelen kayak severler, tesiste kaymanın yanı sıra temiz havada kar üstünde mangal keyfi yapıp stres atıyor.

Kimi grupların davul zurna eşliğinde kar üstünde geniş halay kuyrukları oluşturduğu merkezde, bazı vatandaşlar da yöresel kıyafetleriyle kayak yapıyor.

Acemi kayakçıların peş peşe düşüşleriyle renkli görüntülerin oluştuğu merkezde, kimi profesyoneller ise kayak takımlarıyla pistte kar püskürterek şov yaptı.

"Elverişli ortam oluştu"

Karacadağ Kayak Merkezi Sorumlusu Orhan Atilla, geçen yıl salgın nedeniyle açamadıkları tesiste iki yılın ardından misafirleriyle buluşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Normal yıllara göre bu yıl karın erken düştüğünü belirten Atilla, şöyle konuştu: "Son 2 yıldır doğru dürüst kar yoktu. Geçen yıl pandemi dolayısıyla kapalıydık. Bu sene yeni kar yağdı. Kar kalınlığı 35 santimetre civarında bulunuyor. Kayak için elverişli bir ortam oluştu. Geçen yıl gelemeyen misafirlerimizin bu yıl çok daha fazla sayıda geleceğini umuyorum. Yoğunluk normal yıllara göre bu sene yüzde 50 oranında artarak başladı. İlgi, merkezimize gelen telefonlara ve ziyaretçilerin rezervasyonlarına yansıyor. Bu sene daha iyi bir potansiyelin olacağını öngörüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete