SİYASET

“Kaybedecek 1 dakikamız yok”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Batmanlı Hemşerimiz Mehmet Emin Ekmen, Habertürk’te katıldığı canlı yayında ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Kaybedecek 1 dakikamız yok”
11-09-2022 12:35
11-09-2022 12:36
Google News

“GERÇEK GÜNDEM, EKMEK, SÜT FİYATLARI…”

6’lı masaya ve parlamenter sisteme dönüşün önemine vurgu yapan Ekmen, “Türkiye’nin başkanlık sisteminde kaybedecek bir dakikası dahi yok. Bir an önce güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için uygun zemini oluşturulmalı. Bunun için de 6’lı masanın işbirliği ve mutabakatının gerekliliği ortadadır. 6’lı masa sadece güçlendirilmiş parlamenter sistem değil, seçim güvenliği, ekonomi ve mülteciler gibi ülkemizin en önemli sorunlarına yönelik de ortak çözümler üretiyor. Maalesef ülkemizde sırf gösteriş için, sırf sözde itibar için devlet kaynakları israf ediliyor. Basit bir açılışa bile 130 araçlık bir konvoy ile milyonlarca dolarlık uçaklarla giden bir yöneticiler, vatandaşın alın terinden alınan vergileri savurmaktan geri durmuyor. İktidara tabi medya düzeni aracılığıyla ülkenin gündeminin sürekli olarak 6’lı masa adayına çevrildiğini görüyoruz. Ancak sokakta, pazarda gördüğümüz gerçek gündem bu değil. Ülkemizin gerçek gündemi okullar açılırken çocuklarına defter, kalem, silgi alamayan vatandaşlarımızdır, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarını dahi ödeme gücü olmadığı için icralık olan milyonlarca vatandaşımızdır, 3-4 kat yükseldiği için kiralık ev bulamayanlardır, ülkemizin gerçek gündemi fiyatı 2 yılda 5 kat artan yumurtadır, ekmektir, süttür, orta gelirlilerin bile 20 yıl para biriktirse ev ve araba alamayacak olmasıdır,  emekli maaşının asgari ücretten düşük olması, asgari ücretin açlık sınırının altında, memur maaşının da yoksulluk sınırının altında kalmasıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Şahin
Şahin 2 yıl önce
AKP de 2 dönem milletvekilliği yaptınız o dönemlerde akraba ve yakınların size çok zarar verdi tabi sizinde payınız yok değildi.Düşünüyorum kaybedecek 1 dakika yok dediğinizde neyi kastediyorsunuz. Onu anlamadım. Geçmişiniz geleceğinizin aynasıdır. Valla size güvenmiyorum. Kusura bakmayın