GÜNDEM

KAYIP YAKINLARI YİNE ALANLARDAYDI

Her hafta Cumartesi günü İHD üyeleri ve kayıp yakınları tarafından gerçekleştirilen “Kayıplar Bulunsun-Failler Yargılansın” eylemi, 395. haftasında da devam etti.

KAYIP YAKINLARI YİNE ALANLARDAYDI
04-09-2016 21:33
Google News

Gülistan Caddesi’nde yapılan eylemde, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada “1 Eylül Dünya Barış Günü bizlere barış hakkını isteme hakkı tanımaktadır. Barış hakkı, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi ve diğer insan hakları belgeleri esas alındığında, yaşam hakkının, işkence yasağının, gözaltında kaybetmelerin, yargısız infazların, faili meçhullerin, soykırımların olmaması, hukukun üstünlüğü ilkesinin herkes için güvence oluşturması, her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, herkesin içinde yaşadığı toplumda kendisi, toplumu ve ülkesinin yönetimi konusunda iradesini özgürce ortaya koyması ve yaşamının tüm yönlerine tam katılmasının olanaklı olmasıdır. Karanlıkta kalan binlerce kayıp ile binlerce faili meçhul cinayetleri işlenen failler yargılanmadıkça, bu ülkede toplumsal barışa ulaşmak mümkün olmayacaktır.

Dolayısıyla hak savunucuları olarak öne çıkaracağımız öncelikli tema yine ve her zaman barış olacaktır” denildi. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete