GÜNDEM

“KAYIPLAR BULUNSUN” 281. HAFTASINA GİRDİ

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri tarafından her hafta Cumartesi günü gerçekleştirilen “kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemi 281. haftasında da devam etti.

“KAYIPLAR BULUNSUN” 281. HAFTASINA GİRDİ
29-06-2014 19:56
Google News

Yılmaz Güney parkı önünde gerçekleştirilen eylemde kayıpların fotoğrafları sergilendi. İHD Şube Yöneticisi Hülya Özevin, Cumartesi eylemlerinin tarihçesini anlatarak “bir kez daha kayıpların akıbetini sormak, failler bulunsun ve yargılansın demek için buradayız. Cumartesi eylemleri olmasa, gözaltına alındığı bilinen görülen ama yetkililerce reddedilen, nefretle parçalanmış bedenleri kim bilir hangi kuytuya, çukura, asit kuyularına atılıvermiş olanları hatırlatacak kimse kalmayacak” dedi.

“ANALAR, RÜYALARINDA ÇOCUKLARININ DÖNÜŞÜNÜ GÖRÜYOR”

Özevin, yaptığı açıklamada “Ellerinde vesikalıktan büyütülmüş soluk fotoğraflarla, keder çizgileri her hafta artarak binlerce yıl yaşlanmış analar, babalar, kardeşler yüzlerce haftadır yakınlarının akıbetini soruyor. Cumartesi anneleri hala rüyalarında kayıp evlatlarının hiçbir şey olmamış gibi kapıyı çalıverdiğini görüyor. Binlerce faili meçhul, zorla kaybettirme ve yargısız infaza kurban gidenlerin failleri yargılanmadıkça adaletten, insan haklarından bahsedilemez” şeklinde konuştu. Özevin’in açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete