GÜNDEM

“KAYIPLAR BULUNSUN” EYLEMİ YAPILDI

“KAYIPLAR BULUNSUN” EYLEMİ YAPILDI

“KAYIPLAR BULUNSUN” EYLEMİ YAPILDI
26-10-2014 18:43
Google News

Her hafta Cumartesi günü Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde gerçekleştirilen “kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemi bu haftasında da devam etti.

Kayıp yakınları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılım sağladığı etkinlikte 1990’lı yıllarda kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı. Etkinlikte yapılan açıklamada “Bizler İnsan hakları ve demokrasi mücadelesi veren duyarlı yurttaşlar olarak kardeşlerimizi ve yoldaşlarımızı elimizden alanlara karşı annelerimizle birlikte bugün tüm Türkiye’de sokaklara çıkıp katillerden hesap soruyoruz. Cumartesi annelerinin çığlıklarını dinlemeyenler yine canlarımızı elimizden almakta, halkı birbirine karşı kışkırtarak yeni karanlıklara yol almaktadır. Bu süreçte faili meçhul olarak bilinen hukuk dışı yöntemlerle işlenen cinayetlere yeniden başlanmış ve basın emekçileri sokak ortasında kurşunlanarak öldürülmeye başlanmıştır” denildi.

Açıklamasında AK Parti Hükümeti’ne seslenen anneler “AKP iktidarı ve adeta ikinci başbakan gibi hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan onlarca insanın katili olan devlet sisteminin en tepesinde yeni düşmanlık ve ayrımcı politikalar üretmeye devam ederken, bizler alanlarda birbirimizi tanımaya, sevmeye, gelecek umudumuzu büyütmeye devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete