EĞİTİM

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN BATMAN LİSESİ ÇIKIŞI…

İzmir’in Tire İlçesi Kaymakamı Batmanlı Hemşerimiz Hasan Tanrıseven, aile ziyareti için geldiği Batman’da, okuduğu liseyi ziyaret etti, isim değişikliği nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğünü eleştirdi.

KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN BATMAN LİSESİ ÇIKIŞI…
04-01-2018 18:27
Google News

KAMPANYA VE TALİMATLARA ALDIRIŞ EDİLMEDİ

Çeşitli meslek dallarından binlerce insanı mezun eden ve 49 yıllık geçmişi olan Batman Lisesi, 2013 yılında Anadolu Liseleri uygulaması ile birlikte Turgut Özal Anadolu Lisesi adını aldı. Gazetemiz, okula eski adının verilmesi için 2017 yılında “Batman Lisesi Adı Yaşatılsın” şiarı ile kampanyalar düzenledi. Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven başta olmak üzere Batman ve Türkiye’nin farklı illerinden Batmanlı Hemşerilerimiz, gazetemize ulaşarak okula eski adının geri verilmesini istedi. Vali Ahmet Deniz, okula eski adının geri verilmesi için ilgili yerlere talimat verdiğini açıklamasına rağmen, henüz bir gelişme yaşanmadı.

BATMAN LİSESİ SESSİZ VE MAHZUN

Ziyaret için geldiği Batman’da, mezun olduğu liseyi ziyaret eden Kaymakam Tanrıseven, konuyla ilgili sitemleri sanal ortamda yayınlayarak “Mezun olduğum liseyi ziyaret ettim. Geçmişte binlerce öğrenci yetiştiren Batman Lisesi, sessiz ve mahzun. Batman’ın tanınmış simaları, milletvekilleri, kaymakamları, genel müdürleri, işadamlarını yetiştiren lisemiz, maalesef Batman tarihindeki öneminden bihaber, bazı memurlarca kapatılmış” dedi.

MEVZUATA BAKILMAMIŞ

Tanrıseven, ilgili kurumları eleştirerek “Aymazlık! Yönetmeliğin ‘Tarihi kimliğe kavuşmuş, kurum kültürü ve hafızası oluşmuş, çevresinde adıyla tanınmış kurumların adları değiştirilemez’ kuralı gözardı edilmiş. Mevzuata bakılmamış. Kente mal olmuş Batman Lisesi’nin varlığına son verilmiş. Neymiş! Düz liseler kapatılınca aynı ismi taşıyamazmış. Gerekçe bu. Peki, Alanya Lisesi, Siirt Lisesi, Elazığ Lisesi nasıl duruyor?” dedi.

“VALİ TALİMAT VERİYOR, KURUM MÜDÜRLERİ ADIM ATMIYOR”

Vali Ahmet Deniz’in, konuyla ilgili gerekli talimatları verdiğini de hatırlatan Tanrıseven “Daha önce görüştüğüm Batman Valimiz, ‘Hukuken bir engel yoksa Batman Lisesi isminin iadesi kararını onaylarım’ diyor ama Milli Eğitim adım atmıyor. Resmi olarak yazdığımız dilekçeye, mezunların ‘okulumuzun ismini geri verin’ çığlığına kayıtsız kalınıyor. Batmanlıların ortak isteği, kentin ortak kültürünün önemli bir köşe taşı olan Batman Lisesi isminin iadesidir. Batman Lisesine iade-i itibar yapılmalı” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete