SİYASET

“KAYYUM BELEDİYELERİNE GÖNÜLLÜ DANIŞMANLIK YAPIYORUZ”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla toplantıda bir araya gelerek Batman’da AK Parti Hükümeti döneminde gerçekleştirilen hizmet ve yatırımların değerlendirmesini yaptı.

“KAYYUM BELEDİYELERİNE GÖNÜLLÜ DANIŞMANLIK YAPIYORUZ”
25-10-2021 18:51
25-10-2021 18:52
Google News

500 YATAKLI YENİ HASTANENİN İNŞAAT İHALESİ 1 KASIM’DA

Bozoğulları Otelde düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Ziver Özdemir, kendi döneminde yürütülen çalışmaların genel değerlendirmesini yaptı. 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesini hizmete açtıklarını ve Batman’dan başka illere hasta sevkini azalttıklarını belirten Özdemir “Hürriyet Semt Polikliniği, Bayındır Semt Polikliniği, Gap Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlık Merkezleri, 112 Çağrı Merkezi Binası, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, Batman’da yaptığımız sağlık yatırımlarının sadece bir kısmı. 500 yataklı şehir hastanesi, Şubat 2020’de yatırım programına alındı, 1 Kasım 2021’de inşaat ihalesi yapılacak, yatay mimariye uygun olacağı için kapasitesi arttırılabilecek” dedi.

“SASON-MUŞ YOL İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Batman’da ulaşımda önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Özdemir “Türkiye’nin en uzun köprüleri arasında yer alan Hasankeyf 2 köprüsü, hizmete açıldı. Batman-Hasankeyf ve Gercüş-Midyat yolu, yatırım programına alındı. 27 km’lik kesimi, bölünmüş yol olarak tamamlandı. Gercüş Tünelinin ilerleyen yıllarda ihale edileceği değerlendirildi. 47 km’lik Gercüş Kayapınar yolu onaylandı. Batman – Sason ve Muş yolunun yatırım programına alınması için girişimlerimiz sürüyor. Raybüs için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız söz verdi. Batman-Diyarbakır tren seferlerinin arttırılması için TCDD genel müdürlüğüne müracaat yaptık. Kurtalan Ekspresi Temmuz Ayında seferlerine tekrar başladı” dedi.

“KAYYUM BELEDİYELERİNE GÖNÜLLÜ REHBERLİK EDİYORUZ”

İluh Deresi Islah Projesinin onaylanması için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Özdemir “Toplam uzunluğu 15,5 km olan İluh Deresinin 6,5 km’si, Batman Belediyesi mücavir alanında kalıyor. Kamulaştırma ve rekreasyon çalışmaları onaylandı. 1.Etap ıslah çalışmaları için belirlenen alan, Akyürek ve Karşıyaka sınırları içinde. TPAO alanında kalan kısım, yaptığımız görüşmelerle İluh Deresi için tahsis edildi. 1. etap kamulaştırması için 25 Milyon TL ödenek ayrıldı. Kamulaştırma bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yatırılacak. 1.Etaptaki yerler kamulaştırılacak, kamulaştırılan alanda yapılaşma olmayacak, yeşil alan ve rekreasyon alanı olacak, parklar, köprüler, ulaşım aksları olacak. Yeni yapılacak şehir hastanesi bağlantısıyla da bütünlük sağlanacak. Biz kayyum belediyesine tüm teşkilatlarımız ile gönüllü danışmanlık hizmeti veriyoruz. Sırf işler olsun istiyoruz ve bu konuda rol kapma derdinde değiliz. Bakanlık nezdinde özellikle ilgilendiğim bir proje bu” dedi.

Özdemir, kentteki bisiklet yol projesinin de genişletileceğini belirterek, yeni bağlantılarla araç trafiğinin azaltılacağı, proje için İller Bankası ve Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nce kaynak aktarılacağını ifade etti.

BATMAN ÇAYNDA DOLGU İŞLERİ BİTTİ

Batman Çayı Rekreasyon Alanı Projesine ilişkin bilgi veren Özdemir “Tarım ve Orman Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Batman Çayı Islahı Projesinin 2. kısmı için çalışmalara başlanmasını talep etmiştik, ihale izni bakanlık tarafından verilmişti. 4-9 kilometrelik 1. kısımda eksik kalan korkulukların 2. kısmı da tamamlanacak olup, sağ ve sol sahilde yaz ve kış korkuluğu olmak üzere toplam 20 kilometrelik korkuluk yapılması, ayrıca 9 ila 11. kilometreler arasında taş tahkimatı ve dolgu işlerinin yapımı devam etmektedir. Yüzde 65 seviyesine ulaşmıştır. Bu yılın sonunda bitirileceği tarafımıza iletildi” dedi.

“HASANKEYF’İN SORUNLARINI ÇÖZECEK ADIMLARI KARARA BAĞLADIK”

Yeni Hasankeyf’in alt ve üst yapı problemlerinin çözümü için Ankara’da toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir “Problemlerin çözümü için atılacak adımları karara bağladık. Hasankeyf’te Büyük Saray’ın restore edilerek ziyarete açılması ve Yukarı Şehir Temizlik Projeleri Bakanlığa sunulmuş olup Kültür ve Turizm Bakanı ile yaptığımız görüşmede projelere onay verilmesi hususunu dile getirdik. Küçük saray 6,4 metre yükseltilerek hem baraj sularından etkilenmesinin önüne geçildi hem de Hasankeyf’in silueti korunmuş oldu. Hasankeyf’te El Cezeri Bilim Merkezi tamamlanmış olup açılışa hazırdır. Mor Kiryakus Manastırının 1. ve 2.  etap çalışmaları tamamlanmış, 3. Etap çalışmaları için ihtiyaç duyulan ödeneğin tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanına talepte bulunduk. Tarihi Perpira Köprüsünün 181 metrelik restorasyon çalışmaları devam etmektedir” dedi.

“5 BİN 397 KONUT YAPTIK”

Batman’da konut ihtiyacının karşılanması için girişinde bulunduklarını belirten Özdemir “Özdemir “AK Parti iktidarında Batman’da Toki tarafından 5 bin 397 konutun inşa edildi. Dar gelirli aileler kira derdinden kurtularak ev sahibi oldu” dedi. Özdemir, Güneydoğu’nun en büyüğü olma özelliğini taşıyan il halk kütüphanesini de hizmete açtıklarını hatırlattı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete