SİYASET

“KAYYUMLARIN ADAY GÖSTERİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

Mart Yerel Seçimlerinin erkene alınıp alınmayacağı merak konusu iken, AK Parti Batman Milletvekili 4. sıra adayı Av. Murat Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yerel seçim için yeni bir tartışma getirdi.

“KAYYUMLARIN ADAY GÖSTERİLMESİ DOĞRU DEĞİL”
25-07-2018 22:51
Google News

 

“BELEDİYENİN BAZI TUTUMLARINA İTİRAZLARIM VAR”

İçişleri Bakanlığınca atanan Belediye Başkanlarının yaptığı hizmet ve yatırımların, sadece kendilerine mal edilmemesi gerektiğini savunan Çiçek, paylaşımının bir bölümünde “Batman Belediyesi, kısa sürede önemli işlere imza attı. Hem belediyeye hem de şehre çeki düzen verildi. Yıllardır HDP tarafından Batmanlılardan esirgenen hizmetler, kısa sürede sağlandı. Bunda en büyük pay merkezi hükümetin olup, siyaset kurumunun da katkıları çoktur. Bakanlıklar, diğer büyük şehir belediyeleri, yerel siyasetçilerimiz, vali, vali yardımcıları da katkı sundu. Hepsine katkılarından dolayı teşekkür etmek gerekir. Evet, Şevket Ertuğ Aksoy Bey zor zamanda önemli bir görevi icra etti ama katkısı olan kurum ve kişileri es geçmek, tüm icraatları kendisine atfetmek, doğru bir tutum değildir. Kaldı ki bu görevi karşılıksız değil, önemli bir maaş karşılığı ve kamu görevlisi olarak icra etti. Ayrıca yapılan büyük hizmetlere rağmen, belediyenin bazı tutumlarına ciddi itirazlarım var. Bu konuyu da ayrıca işleyeceğim” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK’İN YAZISI, KAMUOYUNDA TARTIŞMA KONUSU OLDU

Kayyumların belediye başkan adayı gösterilmesi halinde PKK ve HDP’ye propaganda zafiyetinin sağlanacağını ileri süren Çiçek “Kayyumların aday olmasını isteyen çevreler hangi partiden aday olmalarını istiyorlar bilemem ama ben bir AK Partili olarak, AK Parti’nin adayının kendi partimde emek vermiş, siyasetten gelen, bu kentin sosyolojisini, örfünü adetini, dengelerini bilen, yoksulu gözeten, temiz ve dürüst bir aday olmasını isterim. HDP’nin karşısına devlet tasarrufuyla kayyumluk görevi icra etmiş bir memurun istifa ettirilip aday yapılması, PKK ve HDP’ye paha biçilmez bir propaganda alanı oluşturur. Devlet ile karşı karşıya seçime giriyoruz, devleti yeneceğiz propagandası ile karşı karşıya kalırsınız” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete