GÜNDEM

KAZALARI ÖNLEYECEK TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

İçişleri Bakanlığınca uygulanan Trafik Güvenliği Uygulama Politikası Belgesi kapsamında Batman’da otobüs kazalarının önlenmesine yönelik düzenlenen toplantı düzenlendi.

KAZALARI ÖNLEYECEK TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI
21-02-2020 18:44
Google News

 

Vali Hulusi Şahin Başkanlığı’nda Valilikte gerçekleşen toplantıya Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü otobüs firma sahipleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Toplantının amacına ilişkin “Programda, telafisi mümkün olmayan ağır kayıplara yol açan otobüs kazalarının önlenmesi, toplumsal farkındalığın arttırılması, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınması, sorunların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesi hedeflenmektedir” denildi.

KARARLAR ALINDI, TEDBİRLER ARTACAK

Toplantıda, yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınacak tedbirler, kış şartlarına uygun lastik kullanılması, şoförlerin yol hava trafik durumuna uygun hızda seyretmeleri ve hız ihlali yapmamaları konuları ele alındı. Firmaların sık sık şoför değiştirmemesi, çalışma sürelerinin kaydının tutulması, seyahat süresince şoförlerin ve yolcuların emniyet kemerlerini takmaları için farkındalık çalışmaları yürütülmesi kararlaştırıldı. Trafik güvenliğine yönelik kontrollerin aksatılmadan yapılması, belirlenen alanlar dışında yolcu bindirme/indirmenin yapılmaması konularına da dikkat çekildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete