ROPÖRTAJ

“KAZANAN BARIŞ OLSUN"

Erken Genel Seçimlere çok kısa bir süre kaldı.

“KAZANAN BARIŞ OLSUN"
28-10-2015 20:07
Google News

Pazar günü sandık başına gideceğiz. O güne kadar, oylarını artırmanın çabası içinde olacak Milletvekili Adayları.

O tarihi güne kadar bizler de bu yarışa hız kazandırmak için Milletvekili Adaylarını sayfamızda ağırlamaya devam edeceğiz.

Bugün ki konuğum CHP Batman Milletvekili Adayı Mansur Obut’tu.

Kendisini basın camiasından tanıyorduk zaten.

Samimiyeti ve dobralığı ile tanınıyor Sayın Obut.

1 Kasım seçimlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine Batman’dan aday oldu.

CHP’nin vaatlerini, gittiği her yerde büyük bir titizlikle anlattı.

Kazanan barış olsun, kardeşlik olsun, demokrasi olsun” diyerek takdir kazandı.

Sayın Obut’la 7 Haziran ve sonrasını, 1 Kasım seçimlerini ve ülke gündemini konuştuk.

İlginizi çekecek konuları kaleme aldık.

Sizleri Sayın Obut’la baş başa bırakıyor, kendisine bu zorlu yarışta başarılar diliyor, siz okurlarımıza ise mutlu ve umutlu haftalar diliyorum…

 

MANSUR OBUT KİMDİR?

1970 Batman doğumluyum. Batman Endüstri Meslek Lisesi Mezunuyum. GAP Medya ve Organizasyon’un sahibiyim, bu sektörde çalışmalarım oluyor. Kürtçe, Arapça ve orta derecede Almanca biliyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

TÜRKAN: NEDEN SİYASET VE NEDEN CHP

OBUT: Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine 5 Eylül’de Kürt sorununun çözümü ve CHP’nin Güneydoğu’daki durumu ile ilgili Ankara’da brifing vermiştim. Bu brifingden sonra bizzat kendisinden milletvekili adaylığı için teklifi aldım. Tabi parti meclis üyemiz Sayın Hüseyin Yaşar’ın da siyasete girmeme büyük katkısı oldu. Aileme danıştım, tanıdığım dost ve arkadaşlarıma istişarede bulundum ve bu teklifi kabul ettim.  Batman’da doğup büyüyen, Batman halkının bütün sorunlarını yakından bilen ve neler istediğinizi çok iyi anlayan biriyim. 30 yıldır çatışma ve kirli bir savaş ortamında, masum bireyler olarak sizlerle birlikte yaşam mücadelesi veriyoruz. Son aylarda özellikle bölgemizde artan şiddet ve kaos ortamını sonlandıracak, barış, huzur ve güven ortamını sağlayacak tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olduğuna inandığım için, 1 Kasım Genel Seçimlerinde Batman Milletvekili Adayı oldum. Gerçekten Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni CHP, Yeni Türkiye söyleminde partimizin birçok alandaki politikasında ciddi dönüşümler yaşanıyor. İnşallah CHP’yi Batman’da iyi bir oy oranı ile yukarıya doğru taşıyacağız.

TÜRKAN: SEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA NELER YAPIYORSUNUZ

OBUT: 1 Kasım seçimleri çalışmaları dar zaman olduğu için yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik. Öncelikle adaylığım açıklandıktan sonra ev ziyaretlerine başladım. Bazı kamu kurum kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve ilçeleri gezdik, esnaflarımıza ziyaret gerçekleştirdik. Tabi burada ulaşamadığım insanlar varsa lütfen beni afetsinler onlar benim gönlümde. Sosyal medyayı kullanarak, projelerimizi toplu mesajlarla kamuoyuna aktardık. Gittiğimiz her yerde gerçekten büyük ilgi ve teveccüh gördük. Buda bizleri son derece umutlandırıyor. İnşallah verdiğimiz emek ve çabanın karşılığını 1 Kasım’da alacağız.

 

TÜRKAN: SEÇMENE NE VAATLER VERİYORSUNUZ

OBUT: En büyük vaadimiz toplumsal barışı sağlamaktır. Akan kanın durmasını sağlamaktır. Çatışma ortamını bitirmektir. Bunları bitirmediğimiz sürece ne ekonomiden söz edebiliriz, ne işsizlikten ne de diğer sorunlardan…

TÜRKAN: SEÇMENİN SİZDEN BEKLENTİLERİ NE YÖNDE OLUYOR?

OBUT: Seçmenin büyük bir çoğunluğu benimle aynı görüşte. Tek istekleri akan kanın durması, çatışmaların sona ermesi, huzur ve barış ortamının sağlanması. Bunun yanı sıra işsizlik ile ilgili çok sayıda haklı talepler geliyor.

 

TÜRKAN: BÖLGEMİZDE ÇATIŞMALI BİR SÜREÇ VAR. CHP NİN BU SÜREÇTEKİ ROLÜ NE OLABİLİR SİZCE?

OBUT: 100 yıldır bu ülkede bir Kürt sorunu olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. Bu sorun sadece iktidar partisi ve örgüt ile çözülemeyeceğini hepimizin görmesi lazım.  Bu sorun, parlamentoda var olan partilerin yanı sıra, diğer siyasi partilerin, ülkede var olan aktif sivil toplum örgütleri, sendikalar ve basının da yer aldığı kapsamlı bir oluşum ile birliktelik kurularak çözülebilir. Bu zor süreçte CHP’nin yapacağı en büyük katkı, kirli savaşın bir an önce sona ermesi ve silahların susması için aktif görev alma gayretidir.

 

TÜRKAN: SİZCE BATMAN’IN EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?

OBUT:  İşsizlik başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanlarda çok ciddi sıkıntılarımız var. Özellikle madde bağımlılığı ve uyuşturucu geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı maalesef esir almış durumda. Bunlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Ayrıca belediyenin hizmetleriyle ilgili ortak projeler üreterek bu projelerin Batman’a daha modern ve yaşanılabilir bir kent olmasını sağlamaktadır.

 

TÜRKAN: SEÇİLDİĞİNİZ TAKDİRDE BATMAN’A ÖZEL PROJELERİNİZ VAR MI?

OBUT: En büyük hayalim Batman’a bir eğitim ve araştırma hastanesi kurmaktır.  Şu da bir gerçek ki maalesef ilimiz, ülke genelinde iyi bir izlenimi yok. Batman’ın kötü imajını yıkmak adına ulusal düzeyde yapılacak reklâm ve tanıtım çalışmaları ve sosyal aktiviteler gerçekleştirmek.

 

TÜRKAN: 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE ÇOK AZ OY ALDI CHP. BU SEÇİMLERDE OY TAHMİNİNİZ NE YÖNDE?

OBUT:  Şunu hepimiz kabul etmeliyiz ki, 7 Haziran seçimi, HDP’nin barajı geçmesi için birçok seçmenin HDP’ye oy vermesiyle sonuçlandı. Bunu sadece bölgemizde değil, ülke genelinde aldığı oylarla da görüyoruz. Ancak 1 Kasım seçiminin 7 Haziran seçim sonuçları gibi olmayacağını düşünüyorum. Evet, doğrudur CHP Batman’da 7 Haziran’da çok düşük bir oy almıştı ama 1 Kasım’daki seçim için sayı veremem ama oylarımızın çok ciddi oranda artacağına inanıyorum.

TÜRKAN: SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI. SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

OBUT: Seçmelerden tek ricam, hangi partiye oy veriyorsalar versinler yeter ki sandığa gitsinler ve oylarını kullansınlar. Gerçekten bu süreçte hem ilimize, hem bölgemize hem de ülkemize faydalı olacaklarına inandıkları partiye oylarını versinler. Biz CHP olarak bu zor sürecin Cumhuriyet Halk Partisiyle çözüleceğine inanıyoruz ve onun için partimize oy istiyoruz. Son kamuoyu araştırmaları ve anketlere baktığımızda tek başına bir iktidar oluşmuyor. Ama genel kanı, CHP’nin yeni hükümette koalisyon ortağı olacağı görüşü ağırlık kazandı. Bende seçilmem ve iyi bir oy almam durumunda, siyasi arenada söz hakkımın çok güçlü olacağına inanıyorum. Onun için her bir oy’un benim için çok önemli olduğunu değerli Batman kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum. 1 Kasım Genel Seçimlerinin hakkımızda hayırlısı neyse onun olmasını cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kazanan barış olsun, kardeşlik olsun, demokrasi olsun.  Son olarak bana bu imkânı sağladığınız için Son Söz Gazetesinin tüm bireylerine çok teşekkür ediyorum. Özellikle Batman basınına, adaylık sürecim boyunca şahsıma verdikleri destek için de ayrıca kalbi şükranlarımı sunuyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete