GÜNDEM

“KAZANAN, KADINLAR OLACAK”

Batmanlı kadınlar, Muş’ta güvenlik güçleri ile çatışırken hayatını kaybeden ve cesedi soyulduktan sonra çıplak fotoğrafları çekilerek basına servis edilen PKK’lı Ekin Wan için bir araya geldi.

“KAZANAN, KADINLAR OLACAK”
18-08-2015 21:42
Google News

Özgür Kadın Kongresi (KJA) tarafından Gülistan Caddesi’nde yapılan eylemeye HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, HDP İl Eş Başkanları Rojda Sürücü ve Abdulbari Karaağaç, DBP İl Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Candemir ile Barış Anneleri de katıldı. Eylemde konuşan kadınlar “İnsanlık dışı bu uygulama hangi ülkede yaşansaydı dünya kamuoyunda tepkilerin yaşanmasına neden olurdu ancak söz konusu Türkiye’de yaşayan Kürtler olunca herkes sessiz kalmaktadır. Bu yüzden biz Kürt kadınları ve ülkede yaşayan tüm kadınlar olarak sessiz kalmamalıyız. Erkek aklıyla şekillenen devletin, karşısında savaşan Kürt kadınına duyduğu km ve düşmanlığın son fotoğrafı Ekin Wan’ın cenazesine yapılan eziyettir. Kazanan, kadın şahsında yaşam ve insanlık olacaktır. Ekin Van onurumuzdur

Ekin Van’ın bedeni direnişimizin çıplak halidir” ifadelerini kullandı. Kalabalık grup, basın açıklamasından sonra 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete