HASANKEYF

KAZI ALANININ NEŞESİ SARYA

Batman'da görevli Tülay-Metin Ağrak çiftinin 9 aylık bebeği Sarya, haftanın 2-3 günü gittiği kazı alanında ekibin aranılan yüzü haline geldi

KAZI ALANININ NEŞESİ SARYA
11-10-2021 16:00
11-10-2021 16:46
BATMAN
Google News

Batman'da 12 bin yıllık tarihi ve Orta Çağ'dan bugüne kesintisiz gelen yaşam döngüsüyle insanlık tarihinin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Hasankeyf İlçesindeki Hasankeyf Kalesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor. Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekai Erdal başkanlığındaki 3. dönem kazı çalışmalarını uzman bir ekip yürütüyor. Batman Müzesinde görevli arkeolog Tülay Ünlü Ağrak da bu ekipte yer alıyor. Tarihi Hasankeyf kazı alanında görevlendirilen Ağrak, bu yıl dünyaya gelen ve Sarya adını verdiği bebeğinin bakımıyla yakından ilgilenmek için onu henüz 7 aylık iken haftanın 2-3 günü kazı alanına götürmeye başladı. Sarya'nın babası arkeolog Metin Ağrak da kazı alanının yakınında bulunan Hasankeyf Müzesi'nde görev yapıyor. Çiftin dayanışma halinde alanda bakımıyla ilgilendiği Sarya, şirin tavırları, gülen yüzü ile ekibin hem moral kaynağı hem de adeta en küçük üyesi haline geldi.

"EKİP İÇERİSİNDE SOSYAL BİR BEBEK OLDU"

Alanda kontrolör olarak görev yapan arkeolog Tülay Ünlü Ağrak “Eşim Metin Ağrak ile Adana Müzesi'nde görev yaparken tanıştı. Evlendikten sonra Batman'a yerleştik. Kazılara katılmaya başladıktan sonra arkeolojinin kendisi için uygun bir meslek olduğunu gördüm. Mesleğimi büyük bir keyifle yapıyorum. Ocak ayında Sarya dünyaya geldi. İlk başlarda kazılara bebekle katılıp katılamayacağı endişesini yaşadım.  Hasankeyf kazısının bu sene başlayacağını öğrendiğinde büyük bir heyecan yaşadım, daha sonra kazıda görevlendirildiğini öğrenince heyecanının katlandı.  Başta, Bebekle kazı çalışması nasıl olur? diye düşünmeye başladım. Ekibimizin verdiği destekle bebeğimiz Sarya, ekibin bir parçası haline geldi” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete