GÜNDEM

“KAZMADAN KANALİZASYON YAPAMAYIZ”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Güneykent Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi, kurum ve birim müdürlerine sorunların çözümü için talimat verdi.

“KAZMADAN KANALİZASYON YAPAMAYIZ”
30-07-2021 20:35
BATMAN
Google News

KURUM VE BİRİM MÜDÜRLERİ KATILDI

Batman Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün Güneykent Mahallesi’nde bulunan Aile Destek Merkezi (ADEM) Bahçesi’nde düzenlediği halk toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili ve Adnan Yürük, belediye birim müdürleri, kamu ve kurum müdürleri, Mahalle Muhtarı Deniz Demir ve mahalle sakinleri katıldı.

MUHTAR ANLATTI, VALİ TALİMAT VERDİ

Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri, kanalizasyon, yol, kaldırım, park, imar, aydınlatma, ibadethane ve internet altyapısı gibi sorunlarını Vali Şahin’e iletti. Vali Şahin, sorunların çözüme kavuşturulması için ilgili müdürlere talimat verdi.

BU ŞEHRİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ

Vali Şahin, belediye ve valilik bünyesinde yürütülen çalışmaları değerlendirirken “2022 yılında kütüphane ve gençlik evlerinin yapımına ağırlık vereceğiz. Yeni imar planında parklara ve bulvarlara yer verdik. Güneykent’te de 40 metrelik bir bulvar yapılacak. Bu bulvarı Balbınar Beldesi Kavşağına, oradan da yeni yapılacak hastaneye bağlayacağız. İluh Deresiyle bağlantısını yapacağız. Biz bu şehrin geleceğini planlıyoruz. Emin olun Güneykent Mahallesi’ni güzel günler bekliyor. 2006'dan 2021 yılına kadar 60 milyon harcama yapılırken, biz 2021 yılında 62 milyon liraya alt yapı çalışması gerçekleştirdik. 15 yılda yapılmayan hizmeti biz 1 yılda yapmaya çalışıyoruz. Belediye bir yeri kazarken bizimle birlikte SİBADAŞ, DEDAŞ ve Türk Telekom da çalışmalarını sürdürüyor. Bizim asfaltımız hazır. Bu kurumlar çalışmalarını bitirdiği an biz asfalt serimi yapacağız” dedi.

KÜTÜPHANE VE GENÇLİK EVLERİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ

Halk Toplantısının gerçekleştirildiği Aile Destek Merkezi (ADEM)’e övgü yağdıran Vali Şahin “Burada bulunan ADEM de Türkiye’nin en başarılı Adem’lerinden. Belki de birinciye girer. Çok güzel bir tesis ve çok da güzel çalışıyor. Tabi bu da daha çok kadınlarımıza yönelik faaliyet gösteriyor. Biz biraz da gençlerimizin ders çalışabilecekleri bir tesisi kazandırmak istiyoruz ama yer çok önemli. Uygun ve doğru bir yer bulabilirsek 2021 için planlayabiliriz” dedi.

MUHTARLARA BİLGİSAYAR VE YAZICI MÜJDESİ

Muhtar Evlerinin tamamlandığını belirten Vali Şahin “Muhtarlık binaları bitti. Muhtarlarımız kullanmaya başladı. Ancak resmi açılışı yapılmadı. Biz bu evleri yaptığımız zaman bazıları burun kıvırdı. Ancak biz muhtarlarımız daha iyi hizmet verebilsin diye bunu yaptık. Bir lojman değil, onlara devlet dairesi yapıyoruz. Muhtarlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Kira problemleri vardı. Uygun yer bulamıyorlardı, elektrik ve su masrafları oluyordu. Bunlar yoruyordu. Biz uygun yeri olan mahallelerimize muhtarlık evleri yaparak, içindeki tüm mobilyalarını yerleştirdik. Elektrik ve su aboneliklerini üstlendik. Yani muhtarımız artık kira, elektrik, su faturası derdi olmadan vatandaşımıza hizmet verebilecek. Bu arada muhtar evlerine bir adet bilgisayar ile bir adet yazıcı da vermeyi düşünüyoruz” dedi.

“CİDDİYETLE ÇALIŞIYORUZ”

Güneykent Mahallesi’nde yapılan yeni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışıma Vakfı (SYDV) Binasına ilişkin değerlendirme yapan Vali Şahin “Biz belediye hizmeti açısından çok titizlikle ve devlet ciddiyeti içinde çalışıyoruz. Mezarlık hizmetinden, temizlik hizmetine, altyapı hizmetinden imar ve park, bahçelere titizlik gösteriyoruz. Bu şehir büyük bir şehir, tabi ki eksikler olabilir. Ama o eksiklikleri gidermek için iyi niyetle gayret sarf ediyoruz. Biz bunları yaparken kimseden beklentimiz yok. İyi niyetle, vatan hizmeti olarak yapıyoruz. Sizlere iyi hizmet verebilmek için yapıyoruz. SYDV binası çok güzel bir bina oldu. Geçenlerde mülkiye müfettişleri teftişe geldi, gayretlerini ifade ettiler. Tüm Türkiye’yi geziyoruz, bu kadar güzel bir bina ve bu kadar kaliteli bir hizmet görmedik, dediler. Vakıf müdürümüzü ve vakıf çalışanlarımızı kutluyorum” dedi.

“KAZMADAN ALTYAPI YAPAMAYIZ”

Batman’da yürütülen altyapı çalışmalarına ilişkin şikâyetleri değerlendiren Vali Şahin “Hiçbir yeri kazmadan kanalizasyon, içme suyu döşeyebilir misin? İçme suyu istiyorsunuz, haklısınız. Kanalizasyonun yenilenmesi lazım. Yağmur suyu hattı lazım. İyi de kazmadan bunları nasıl yapacağız? Mecbur kazacağız. E kazınca da toz olur, toprak olur. Biz bu söylediğiniz sokakları yapalım, ama yarın toz, toprak oldu falan demeyin. Biraz eziyet çekeceksiniz. Ama biz bu eziyetinizi en kısa zamanda halledip, üzerini asfaltlarız. Sabır gerekiyor. Sabırsız olmaz şu işler” dedi.

ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE GÖRE HAREKET EDİYORUZ

Vali Şahin, belediye önünde eylem yaparak 4 kat yerine 6 kat talep eden Gültepe Mahallesi Sakinlerine yanıt verirken “Batman Gültepe Mahallesi Sakinlerinin, Tayyar Köyü İmar Çalışması ile yapılarda 4 kattan fazlasına izin verilmemesini eleştirmek için belediye önünde pankart ve dövizlerle eylem yaptı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Güneykent Mahallesinde düzenlediği halk toplantısında eylemcilere yanıt verdi.

Vali Şahin, halk toplantısında imar eylemcilerinin şikâyetlerine yanıt verirken “Bazı arkadaşlar gelip belediyede imarla ilgili şikâyetle bulunmuşlar. Biz Batman’da, bir Batman kadar imar yaptık. Zaten Gültepe Mahallesi imarlı bir yer. Bizim orada yaptığımız, Gültepe Mahallesi’ni Silvan yoluna bağlamaktı. Çünkü orası kör bir noktaydı. Dilekçelerini okudum. 4 kat verilmiş, 8 kat istiyorlar. Herkese istediği kat sayısını vermezler, kimse kusura bakmasın. Biz şehircilik ilkelerine göre hareket ediyoruz. Kanunların bize çizmiş olduğu belli bazı sınırlamalar var. Mesela o bölge için hava mania var. Bundan dolayı zaten belli katın üzerine veremeyiz. Onun ötesinde biz yatay mimariyi destekliyoruz. Batman’da yaptığımız tüm mimari çalışmalarda ve imarlarda 6 katı esas aldık. En fazla 6 olacak. Bazı yerlere 4, bazı yerlere 2 verdik. Dolayısıyla biz 8 kat istiyoruz demekle olmaz. Her şeyin bir usulü ve kaidesi var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mehmet
Mehmet 3 yıl önce
Kentin gelecegini sehrin her yerini talan ederek mi dusunuyorsun sayin vali? Her yer toz toprak, her yer şantiyeye dönmüş. Biktik artik bıktık!!! Her sene yollar bozulur, alt yapi yenilenir. Hem de hep ayni yerler. Ben fatih mahallesinde oturan biri olarak söylüyorum ki barış bulvari her sene bozulup yapılıyor. Yeter ya nefes alamiyoruz ya!!!
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete