GÜNDEM

“KCK DAVASI, FETÖ’CÜLERİN KUMPASIYDI”

Batman Eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, yüzlerce siyasetçinin yargılandığı KCK ana davasının, FETÖ’den tutuklu hakim ve savcıların eliyle yürütüldüğünü açıklayarak, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

“KCK DAVASI, FETÖ’CÜLERİN KUMPASIYDI”
03-04-2017 18:54
Google News

 “AMAÇLARI, BU HÜKÜMETİN ELİYLE ÇÖZÜM OLMASINI ENGELLEMEKTİ”

KCK ana davasını “FETÖ kumpası” olarak tanımlayan Kalkan “Bu davayı hazırlayanlar, operasyon timleri, savcıları, hakimleri ve mahkeme heyetleri FETÖ’cüydü. Çoğu şu anda ya cezaevinde ya da yurtdışında. Bu operasyonun temel amacı, ülkede bu hükümet aracılığıyla Kürt sorunun çözüme kavuşmasını engellemekti” dedi.

“OSLO, HABUR VE PARİS OLAYLARI, AYNI MERKEZİN PLANLARI”

Kalkan, değerlendirmesinde “Oslo, Habur Olayları, Paris’te 3 Kürt kadınının vurulması ve KCK operasyonu, aynı merkezden planlanmış ve uygulanmıştır. İşin acı tarafı hükümet ve yargı bu işin farkında olmasına rağmen buna seyirci olmaktadır. KCK davasında şikayetçi  yok, tehdit yok, silah yok. Hatta suç sayılabilecek bir alet bile yok. Tümden bu ülkeye siyaseten hizmet etmiş, birlikte yaşam için mücadele eden kişilerdir. Her ne kadar nihai karar olmasa da karar, toplumsal uzlaşmaya büyük tahribat vermiştir. Hükümet ve yargı, FETÖ terör örgütünün oyununu bozmalıdır. Kürt halkıyla ve onun siyasal temsilcileriyle barışı tesis etmelidir. Coğrafyamızdaki emperyalist oyunları boşa çıkarmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete