GÜNDEM

KEDİLERE KİMLİK ÇIKARILACAK

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası arasında kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi protokolü imzalandı.

KEDİLERE KİMLİK ÇIKARILACAK
12-08-2021 14:00
BATMAN
Google News

KEDİ, KÖPEK VE GELİNCİKLER, KAYIT ALTINA ALINACAK

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ve Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası Başkanı Zeki Kınay tarafından imzalanan protokolle, ilimizdeki sahipli kedi, köpek ve gelincikler, kimliklendirilerek kayıt altına alınacak. Çalışmalar, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile ilimizde faaliyet gösteren veteriner klinikleri (serbest veteriner hekimler) tarafından yürütülecek. Protokol kapsamında, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi zorunlu olacak, bu yılın sonuna kadar her yaştan sahipli köpeklere mikroçip uygulanacak ve yönetmelikte belirtilen tanımlama süresine bakılmaksızın Ev Hayvanı Pasaportu düzenlenerek Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından devreye alınan Ev Hayvanı Kayıt Sistemine (PETVET) kayıt edilecek.

HAYVANIN GEÇMİŞ AŞILARI VE KİME AİT OLDUĞU BİLİNECEK

Kedi ve köpeklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınmasıyla birlikte kuduz aşısı başta olmak üzere hayvanın geçmişine ait tüm aşılar kayıt altına alınabilecek, hareket geçmişleri kontrol edilebilecek ve sokağa terkedilmiş kayıtlı kedi ve köpeklerin kime ait olduğu deri altına uygulanmış olan mikroçip okutularak tespit edilebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete