SİYASET

KELHOK DAVASI TBMM’DE

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Ezidi’lerin, 1990’lı yıllarda terk etmek zorunda kaldıkları köylerine geri dönebilmek için verdikleri mücadele ve uğradıkları saldırıları, soru önergesine dönüştürdü.

KELHOK DAVASI TBMM’DE
20-12-2019 20:59
Google News

 

MAHKEME KARARINA RAĞMEN EV VE ARAZİLERİ VERİLMİYOR

Vekil Uca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplanması istemiyle Meclise sunduğu soru önergesinde “Batman Kelhok (Kuşçukuru) Köyü’nde 1992lerde arazi ve evlerini noter huzurunda komşularına emanet ederek Almanya’ya göç etmek zorunda kalan Êzidîler, Türkiye’ye döndüklerinde, arazilerinin köylülerce işgal edildiğini gördü. Barışçıl yollarla mülklerini geri isteyen ancak sonuç alamayan aileler, dava açtı. 8 yıllık hukuk mücadelesi sonunda mahkeme, arazilerin Ezidilere ait olduğuna hükmetti. Ancak tapulu arazilerini geri vermemekte direnen köylüler, yargı kararına uymayarak, arazileri vermeyi reddetti. Arazilerini sürmek için gittikleri tarlada saldırıya uğrayan Ezidi’ler, 8 yıldır köyleri olmasına rağmen otellerde barınıyor. Batman’da arazi sahipleri Ezidi Nedim Erkiş ve Cevdet Tuku da 10 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştır” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?

Vekil Uca “Arazilerin, Ezidilere ait olduğu tapu ile kanıtlanmasına rağmen mahkeme neden 8 yıl sürdü? Mahkeme, arazilerin ailelere ait olduğuna hükmetmesine rağmen aileler, maruz kaldıkları saldırılar nedeniyle tarlalarını süremiyor. Bu saldırılara karşı önlem alma çalışmanız var mı? Arazileri işgal edip, yargı kararına uymayan ve mülk sahiplerine saldıranlar hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete