GÜNDEM

“KENDİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Batmanlı Sanatçı Orhan Doyan, önceki hafta yayınladığı Goristan adlı klibiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Çekimleri Batman’da yapılan klip, Youtube üzerinde izlenme rekoruna koşuyor.

“KENDİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
10-10-2020 11:58
Google News

 

BUGÜNE KADAR 32 ESER YAYINLADI
12 yaşındayken yazdığı şiir ile edebiyat ve müzik hayatına atılan 38 yaşındaki genç sanatçı “İzmir’de katılmış olduğum ses yarışmasında arabesk dalında dereceye girdim. Gönül koydum ben bu işe. Tabi baya uzun zaman ara verdim. Hayat şartları elverişli değildi. Maddi sıkıntılar yaşadım. Daha küçük yaşta annesiz kalmak annesizliğin de vermiş olduğu eksiklik ile şiire sanata ara verdim. Son 6 yıldır elhamdülillah tekrardan genelde kendi çabalarım ile müzikal hayatıma ve şiir yazmaya devam ediyorum. Bugüne kadar 32 eser yayınladım. 12 eserin söz yazarı benim. Diğer eserler ise farklı kültürlerde olan şairler yazarlar tarafından yazılmış olan eserler. Bestelerde ise Bestekârımız Sayın Meki Özer Abimiz’in emekleri büyük. Kürtçe Türkçe ilahi Ezgi ve türkü olarak farklı kulvarda farklı eserler yayınladım. Konserler, seminerler ve panellere katıldım. Normal Single olarak okumuş olduğum eserlerin dışında bir de düğün albüm var. Bu eserlerin tamamını dijital platformlarda sosyal medya hesaplarımız da YouTube kanalımda bulabilirsiniz” dedi.

KLİPİN İZLENME VE PAYLAŞILMA ORANI YÜKSEK

5 gün önce paylaştığı Goristan adlı klip hakkında bilgi veren Doyan “Hem paylaşım hem istatistik anlamında klip çok iyi ilerliyor. Dijital platformlarda ve YouTube kanalımdan izlenebiliyor. Bu eserim, bir yıllık bir çalışmanın ürünü. Klipin başından sonuna maddi manevi hiçbir desteğini esirgemeyen TRC mimarlığa özellikle Veysel Terece’ye sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Klipimin paylaşımı hususunda tüm gayretleri ile paylaşım yapan Bir Kalp Bin Umut Platformu nezdinde Veysi Mercimekçi, Ceylan Günaydın, Mesut Tural ve ekip arkadaşlarına, Türkiye'nin dört bir yanından destek veren maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Batmanımızın güzide basınına teşekkür ediyorum” dedi.

KENDİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Batmanlı Hemşerilerine, yerel sanatçılara destek çıkması çağrısında bulunan Doyan “Önümüz açık. Yeni bir eser daha geliyor. Bu eserimiz daha çok özgün müzik tarzında çok daha farklı çok daha anlamlı. Bu eserimiz Türkçe olarak alt yapısı atıldı ve çalışmalarımız devam ediyor
Bu arada yazmaya başladığım şiir kitabıma da değerli Batman Halkının destek vereceğini umuyorum. Batmanlı Hemşerilerine çağrım, kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız.  Her kim Batman için bir şeyler yapıyorsa onun yanında durmalı ve destek vermeliyiz”
dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete