GÜNDEM

“KENDİ İMKANLARIMIZLA İYİ İŞLER YAPIYORUZ”

Belediye Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Mahalle Buluşmalarının 12. sini Çay Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Programa belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. Çiğdem Parkında gerçekleşen programda Çay Mahallesi Muhtar Vekili Mehmet Alpyürek, mahallesinin tapu sorununu aktardı.

“KENDİ İMKANLARIMIZLA İYİ İŞLER YAPIYORUZ”
29-04-2021 14:19
BATMAN
Google News

YAĞMUR SUYU, İLUH DERESİNE AKTARILACAK
Muhtar Vekili Alpyürek, mahalledeki birkaç sokağın kanalizasyon sularının İluh Deresi’ne aktığını belirtti. Bunun üzerine BASKİ Müdürlüğü Yetkilileri “İluh Deresi’nin ıslahı ile ilgili DSİ’nin bir çalışması var. Biz de plan dâhilinde 1 km’lik kanalizasyon suyu şebekesini, Fen İşleri Müdürlüğümüzün yol açma çalışması sonrası yapacağız. Ayrıca bu mahallenin yağmur suyunu da İluh Deresi’ne aktaracağız” dedi.

KENDİ İMKÂNLARIMIZLA İYİ İŞLER YAPIYORUZ
Vali Hulusi Şahin ise bunun üzerine “Biz hem kanalizasyon sorununu çözüyoruz hem de yağmur suyu sistemini ayırıp İluh Deresi’ne temiz su aktarıyoruz. Bu iyi bir gelişme. Bu işleri kendi imkânlarımız ile ilgili çözüm bulacağız” dedi.

KAPALI SEMT PAZARLARINDAN YANAYIZ
Muhtar Vekilinin talebi üzerine Vali Şahin, mahalleye semt pazarı kuracaklarını ancak kentte artık yazın sıcaktan, kışın ise yağmurdan koruyan üstü kapalı semt pazarları kurmak istediklerini söyledi.

BENİM DE EVİMDE İNTERNET ÇEKMİYOR
Muhtar Vekilinin altyapı çalışmaları ve çekmeyen telefon hatları için baz istasyonu talebine ilişkin Vali Şahin “Evet, bizim evde de sorun yaşıyorum. İnternetin üzerinde wi-fi ışığı yanıyor ama internet yok. Bir akşam özel olarak müdürümü çağıracağım. Bizim oğlan yakama yapışıyor. Ben de aynı sorunu yaşıyorum diye anlatıyorum. Arada her halde kopukluk oluyor. Çay Mahallemizin sorunu nasıl çözülecek? Buraya Türk Telekom için baz istasyonu yapılabilir” diyerek Telekom Müdürüne talimat verdi. Telekom Müdürü, baz istasyonu için girişimde bulunacaklarını kaydetti.

13 MAHALLEYE DOĞALGAZ GELİYOR
Çay Mahallesi Muhtar Vekilinin doğalgaz talebi üzerine Aksa Doğalgaz Müdürü “Burda birkaç okulumuza doğalgaz arzına başladık. İmar sorunu çözülecek yerlere 2022- 2026 yılları planlaması kapsamında programa alacağız. 13 mahallemizin doğalgazını bu süreçte yapacağız” dedi.

İMAR PLANI YAPINCA OKULU PROJEYE EKLERİZ
Çay Mahallesi Muhtar Vekilinin anaokulu ve ilkokul talibine karşılın Vali Şahin “Biz imar planını yapınca buraya okulu da planlamaya alırız. Öğrenci sayıları da hesaplanıp ona göre adımları atarız” dedi.

MÜLKİYET SORUNU YOKSA KAPALI SOKAKLARI AÇARIZ
Çay Mahallesi Muhtar Vekilinin, kapalı sokakların açılması talebine ilişkin Vali Şahin “Eğer mülkiyet sorunu yoksa biz hemen yarın açarız. Konu dönüp dolaşıp imar planına geliyor. Mülkiyet sorununu çözdükten sonra gereken yapılır” dedi.

PARKLARI MUHTAR EVLERİ İLE KAPATMAK İSTEMİYORUZ
Vali Şahin, muhtarlık evi talebine ise “Yer varsa hemen yaparız. Ama projede revize yapın arkadaşlar. Ön tarafta gölgelik olacak şekilde bir çalışma yapmanızı istiyorum. Hemen baktıralım muhtarımızın dediği yerlere bakalım. Biz park olan yerlere yapmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete