SİYASET

“KENDİNİZİ KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN”

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, bölgede yaşanan olayları ve ülke gündemini Meclis kürsüsünde değerlendirdi.

“KENDİNİZİ KANDIRMAKTAN VAZGEÇİN”
22-04-2016 21:42
Google News

Sokağa çıkma yasakları ve operasyonların yürütüldüğü bölge illerinde haftalardır nöbet tutan Acar Başaran, izlenimlerini Meclis kürsüsünden milletvekilleri ile paylaşırken “Sokağa çıkma yasakları adı altında uygulanan abluka sisteminin Türk hukukunda hiçbir yeri yoktur. Bu mecliste sıkıyönetim kararı alınmadığı müddetçe bu kadar uzun süreli olarak şehirlerin abluka altına alınması, bombalanması ve sivillerin katledilmesinin hiçbir yasal dayanağı bulunmuyor. hukuka aykırı olarak Silopi’de yasak uygulanırken birilerine rant sağlanabilmesi için halkın evleri yıkılıyor” dedi.

ÇOCUK HAKLARI YERİNE TACİZLERİ KONUŞUYORUZ

Çocuklara yönelik taciz olaylarını da değerlendiren Milletvekili Ayşe Acar Başaran “İktidar Partisi’nin başka bir yasayı gündeme alması nedeniyle görüşemediğimiz Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin 3. ve 27. maddeleri yerine 45 çocuğa tecavüz vakasını ve bir kereden bir şey olmaz denilen günleri yaşıyoruz” dedi.

MECLİS SIRALARINDAKİ VEKİLLERE SESLENDİ

Meclis sıralarındaki Vekillere seslenen Acar Başaran “Bugün kadınlara en fazla şiddeti uygulayan iktidarla başbaşayız. Maalesef ki kadınlar eve kapatılıyor, toplum dışına itiliyor. Buradan istediğiniz kadar kanun çıkardığınızı söyleyebilirsiniz ama ne kadar uygulandığına bakmak gerekir. Artık kendinizi kandırmaktan vazgeçin ve esas konuşmamız gereken konuları konuşalım” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete