GÜNDEM

KENT KONSEYİ, EZİDİ’LERİ KONUŞTU

KENT KONSEYİ, EZİDİ’LERİ KONUŞTU

KENT KONSEYİ, EZİDİ’LERİ KONUŞTU
31-08-2014 16:38
Google News

Kentin en üst danışma ve karar alma organı olan Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Ezidi’lerle ilgili yaptığı toplantıda insani açıdan önemli kararlar aldı.

Kent Konseyi Başkanı Gülistan Akel’in başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ile Göç ve Afad yetkilileri de katıldı.

EZİDİ’LER İÇİN KONTEYNIR KENT KURULSUN

Kent Konseyi, Yapılan toplantıda “Ezidi’lerin barınma ve insani yardım ihtiyaçları için Batman halkına çağrı yapıyoruz. Daha önce kentimize sığınan Suriye vatandaşlarının faydalandığı sağlık kurumlarında ikinci basamak tedavi ve ilaç dahil tüm haklardan Ezidi’lerin de faydalanması, bu konuda bakanlığın yazısının gereği yerine getirilmelidir. Batman Valiliği bünyesindeki Elektronik Kayıt sistemiyle kente sığınan tüm Ezidi’lerin kayıtlarının alınmalı ve sağlık, sosyal yardım ile barınma ihtiyaçları giderilmelidir. Kentimize sığınacak Ezidi’lerin sayısının artması halinde Belediye’nin 2 bin kişilik çadır kenti dışında, Valiliğin girişimleriyle uygun bir yerde konteynır kent kurulması, bunun için Van ve başka illerden konteynır istenmesi, Batman Valiliği envanterinde kayıtlı bulunan 300 konteynırın da bu hizmet için tahsis edilmesi, sığınmacıların temel gıda ve yemek ihtiyaçları karşılanmalıdır” kararlarını aldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?