GÜNDEM

KENT KONSEYİ, KENTİN SORUNLARINI ELE ALDI

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık toplantısını, açılışa hazırlanan Batman İl Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

KENT KONSEYİ, KENTİN SORUNLARINI ELE ALDI
15-11-2020 16:26
Google News

 

GÜNDEME ALINAN KONULAR
Batman Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda,
• Batman Kent Konseyinin 2021 yılı bütçesinin hazırlanması ve Batman Belediyesi tarafından hazırlanacak 2021 yılı bütçesinden ödenek ayrılmasının görüşülmesi,
• Batman Kent Konseyinin Meclis ve Çalışma Gruplarının oluşturulmasının görüşülmesi, 
• Batman da Uyuşturucu madde, sigara, alkol, teknoloji ve her tür bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde uygulanacak güvenlik ve asayiş tedbirlerinin yanı sıra, gençlerimizin ve çocuklarımızın her tür bağımlılıktan uzak tutulması için önleme ve eylem faaliyetlerinin görüşülmesi,
• İlimizde Deprem ile ilgili Alınan ve Alınabilecek Önlemlerin görüşülmesi, 
• Genel Değerlendirmeler, Konuları ele alındı.
UYUŞTURUCUYA KARŞI ALINAN ÖNLEMLER KONUŞULDU
Toplantıda İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şükrü Solak, Batman’da uyuşturucuyla mücadelede uygulanacak güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin bilgi verirken “Biz sadece uyuşturucu değil, diğer tüm bağlılık türleriyle mücadele ediyoruz. 2019 yılında 429 kişiye, 2020 yılında da 857 kişiye işlem yapılmış. Yüzde 98 bir artış var. İşlem yapılan şahısların 2019’de 80’i, 2020’de de 110’u tutuklanmış. Tutuklanan şahıs sayısında da yüzde 38’lik bir artış var. Geçen sene 287 olan olay sayısı, şu an 541. Burada da yüzde 88’lik bir artış var.  Rakamlar arttı diye Batman’da uyuşturucu fazlalaştı anlamı çıkmasın. Biz 7 gün 24 çalıştığımız için bu rakamlar arttı” dedi.
EMNİYETİN YENİ PROJESİ TANITILDI
Emniyet Müdürlüğü’nün ‘en iyi narkotik polisi, anne’ projesini tanıtan Solak “Batman’da yaşayan annelere ve anne adaylarına, belli periyotlar içerisinde teknolojinin kullanılmasıyla Narko-Rehber eğitimleri yapılacak. Batman’da daha fazla anneye ulaşıp, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden çocukları koruma yöntemleri anlatılacak ve UYUMA aplikasyonu tanıtılacak” dedi.
Yeşilay Batman Şube Başkanı Yılmaz Aydın da YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi)’ın, bağımlıların mücadelesi için çalışmalar yürüttüğünü hatırlattı.
DEPREM RAPORU HAZIRLANACAK
Batman’da depremle ilgili alınan önlemler görüşülürken, ülkemizde meydana gelen depremlerden sonucu fay hatlarındaki oynamalardan sonra Batman’ın hangi deprem sınıfında olduğu konusunda araştırmalar yapılarak rapor hazırlanması kararı verildi.
KENT KONSEYİNİN BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin diğer maddeleri olan, Batman Kent Konseyinin 2021 yılı bütçesinin hazırlanması ve Batman Kent Konseyinin Meclis ve Çalışma Gruplarının oluşturulması için gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete