GÜNDEM

KENT KONSEYİ, ÖNEMLİ KONULARLA TOPLANDI

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Aylık Toplantısını Batman Siirt Muş Eczacılar Odası Toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.

KENT KONSEYİ, ÖNEMLİ KONULARLA TOPLANDI
09-04-2021 16:17
Google News


KENTİN ÖNEMLİ SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Abdulkadir Demir başkanlığında gerçekleştirilen Batman Kent Konseyi Yürütme Konseyi Toplantısında, Batman’ın Covid–19 Salgın Yönetimi ve Aşı Çalışmalarının son durumu, DSİ ve Sulama Birliğine ait Tilmerç ve Çamlıtepe Mahallerinde geçen sulama kanalının temizlenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması ve Batman’da yaşayan engelli vatandaş ve çocuklar için sosyal yaşam alanları ve engelli oyun parklarının yapılması konuları hakkında bilgilendirme yapıldı.

VİRÜS VAKALARINDA ARTIŞ SÖZ KONUSU
Toplantıda konuşan Sağlık Hizmetleri Başkanı Atıf Gür “Daha önce biz Batman’da bu işi kontrol altına almıştık. Ortalama günlük 7–8 olan vaka sayılarımız dün itibariyle 72-73 vaka bandına kadar çıkmış durumda. Yani yükseliş trendi çok hızlı gerçekleşti. Logaritmik bir artış var. Ama henüz kapasitemizi Temmuz ve Ağustos ayları kadar zorlayacak seviyede değil. Yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 65 civarı. Covid’e ayırdığımız serviste yatan hasta sayısı olarak şuan yüzde 65 civarında bir doluluk oranı var. Yeni servis ve yeni yoğun bakım açma çalışmalarımız devam ediyor. Aşılama bakımından yoğun bakımda yatan hastaların tamamı günü geldiği halde aşı hakkı olduğu halde aşılanmayan ve maalesef yaş ortalaması nispeten düşük vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Biz 65 yaş üzerinde artık bu hastalığın ölümcül olmadığını aşılama çalışmalarından sonra gördük. Biz bundan bir ay önce günlük 200–300 test kapasitesine kadar düşmüştük. Çünkü artık bu işi kontrol altına almıştık. Dün bin 100 test yaptık. Test kapasitemizi aşacak seviyede değil. 4 binlerde test kapasitemiz var. Ama maalesef bir artış trendi ile karşı karşıyayız. Şuan haritada mavi ile başladığımız yer artık an itibariyle turuncuya dönmüş durumdadır. Maalesef vatandaşımız rehavete kapıldı. Ramazan ile birlikte bu işin biraz daha kontrollü olacağını umuyoruz. Toplam 60 bin aşılama yaptık.  60 yaşını aşılamaya geçtik. 10 bin civarında aşı rezervimiz var. Aşılanma konusunda rezervimiz yeterli ve kritik seviyeye hiç gelmedik” dedi. 

SULAMA KANALLARINDA ÇALIŞMALAR OLACAK
Belediye Temizlik İşleri Müdürü Cengiz Gümüş “DSİ’ye bağlı ve şehrin 3-4 metre içinden geçen sulama kanalında bataklıklar oluşmuş ve oldukça kirli bir durumda. Şuan içler acısı bir halde.  DSİ ve ilgili birimlerle yazışmalarımız sürüyor. DSİ’nin buranın temizliğini yapmasını bekliyoruz. Gerçekten kanalın durumu içler acısı. 40 santim kadar çamur, tortu oluşmuş. Buranın kapsamlı bir ıslahtan geçirilmesi lazım. Maalesef İluh Deresinden bile daha kirli bir durumdadır. Yani İluh Deresi, kanala oranla daha temiz. Bir an önce kanalın temizlenmesini istiyoruz. Belediye olarak biz kanalın sağ ve sol tarafına çevre düzenlemesi, bisiklet ve yürüyüş parkurları inşa edeceğiz. Ayrıca yaz mevsimi geliyor. Burası ıslah edilmez ise haşerelerden geçilmeyecek” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete