GÜNDEM

KENT KONSEYİ, ÖNEMLİ SORUNLARI GÖRÜŞTÜ

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Aylık Toplantısını Batman Siirt Mali Müşavirler Bölge Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

KENT KONSEYİ, ÖNEMLİ SORUNLARI GÖRÜŞTÜ
10-06-2021 16:14
BATMAN
Google News

KENT KONSEYİ, ÖNEMLİ KONULARI GÖRÜŞTÜ

Batman’da koronavirüs vakalarının görüşüldüğü toplantıda Halk Sağlığı Başkanı Serkan Sünger “Pandemi ile topyekûn mücadele ediyoruz. Herkese yetecek kadar aşı geldi. Şuan 50 yaş üstü aşılama çalışmamız devam ediyor. Fakat Güneydoğu’daki aşılanma oranı batıya göre daha düşük. Batman’da aşılanma oranımız 110 bine ulaştı ama yeterli değil. Batman’da vaka durumumuz gerçekten iyi seviyede. Şuan hastanelerdeki yatak doluluk oranı ve hasta yüzde 30’un altına inmiş durumda” dedi.

KÖROĞLU KIRAÇ, ZEHİR TACİRLERİYLE MÜCADELESİNİ ANLATTI

Batman’da uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadelenin görüşüldüğü toplantıda Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ise “Uyuşturucu üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Gençlerimiz ve yetişkinlerimizin bu illetten kurtulması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Uyuşturucu bir arz talep meselesidir. Uyuşturucu kullanan varsa, torbacılar satıcılar vs. eksik olmaz. Uyuşturucuya başlama yaşı diğer illerde 17-18 yaşlarda iken Batman’da 15’lerde. Sadece esrar bazlı olarak 3 ton uyuşturucu yakalamışız. Uyuşturucuyla mücadelede birlikte hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yaz döneminde yaşanabilecek boğulma olaylarının önlenmesi, sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları, İluh Deresi Islah Projesi ve Batman Çayı Islah Projesi’nin görüşüldüğü toplantı, BATSO Başkanı Kadir Demir, Batman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrettin Başaran ve Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan moderatörlüğünde gerçekleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete