GÜNDEM

KENT KONSEYİ TOPLANTISININ DETAYLARI

Batman Kent Konseyi, Yürütme Kurulu Toplantısını Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) toplantı salonunda gerçekleştirdi.

KENT KONSEYİ TOPLANTISININ DETAYLARI
12-02-2021 17:58
Google News


YENİ REKTÖR DE TOPLANTIYA KATILDI
Batman Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Kent Konseyi Başkan Yardımcıları Hayrettin Başaran, Adnan Bayhan, Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü;
1- Batman’da COVID–19 salgın yönetimi ve aşı çalışmalarının son durumunun görüşülmesi,
2- Yüz yüze eğitim yapılacak hazırlıkların görüşülmesi,
3- İluh Deresi Kentsel dönüşüm Projesinin hangi aşamada olduğunun görüşülmesi;
4- Batman’da uyuşturucu madde, sigara, alkol, teknoloji ve her tür bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde uygulanacak güvenlik ve asayiş tedbirlerinin yanı sıra, gençlerimizin ve çocuklarımızın her tür bağımlılıktan uzak tutulması için önleme ve eylem faaliyetlerinin görüşülmesi,
5- Batman Belediyesi, Yerel Meclisinde aldığı kararla kurulan Gıda Bankasının çalışma usul ve esaslarının görüşülmesi;
6- Batman Organize Sanayi Bölgesinde Batman Üniversitesine Meslek Yüksek Okulunun yapımı için tahsis edilen arsada çalışmaların hangi aşamada olduğunun görüşülmesi; 
7- Genel Değerlendirmeler. 

BATMAN’DA 12 BİN 200 AŞILAMA YAPILDI
Batman’da koronavirüs tedbirlerine ilişkin konuşan Vali Şahin “Bugün itibariyle maalesef Batman’da 1 adet mutant vaka ile karşılaşmış durumdayız. Tedbirlerimizi sıkı şekilde aldık, gerekli izolasyonları yapıyoruzBatman olarak Ağustos ayında zor günler yaşadık. Daha sonra sıkı tedbirlerle Ekim- Kasım aylarında Türkiye’nin en iyi rakamlarına ulaştık. Şuanda da Türkiye’nin nüfusa oranladığımızda en iyi durumda olan illerinden biriyiz. Ama bakın, düne kadar yok dediğimiz mutant vaka bugün geldi. Çevrenize de lütfen söyleyin. Hastalığın hafife alınacak bir tarafı yok. Tedbirlerimizi sıkı tutup, rakamları dip seviyelere indirmediğimiz müddetçe, tam bir rahatlama, dolayısıyla bir açılma da olmuyor ve gecikiyor. Bu da ticari hayatımızı, çocuklarımızın eğitim hayatını,  kültür hayatımızı yani aklınıza gelebilecek toplumsal anlamda her şeyi olumsuz etkiliyor. Benim elimdeki notlar Batman’da 12 bin 200 aşılamanın olduğunu söylüyor” dedi.

İLUH DERESİ PROJESİNDE AKSAMA YOK
İluh Deresi Islah Projesi ile ilgili son gelişmeleri aktaran Vali Şahin “Hazırlıklar hızlandırıldı. İki etaplı bir çalışma planlıyoruz. Birinci etap, Sakatatçılar Çarşısının oradan stadyuma doğru giden 2 buçuk kilometrelik dere boyu. O bölgede Enerji Bakanlığımızdan talep ettiğimiz, 2,5 kilometre uzunluğunda ve 25 metre eninde geniş bir hattı talep ettik. Bir problem gözükmüyor. Yakında Ankara’ya gidip Enerji Bakanlığımızla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yetkilileriyle görüşeceğiz. O bölgeyi biz belediye olarak biz üstlendik. Orada az bir miktar, sadece kavşağın denk geldiği yerde kamulaştırma var. Onları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıp bize teslim edecek, kalanı da belediye olarak hızlı bir şekilde de yerine getirmeyi düşünüyoruz. İkinci etap ise yaklaşık 900 dekarlık bir alan. Batman Çayına doğru olan tarafta, sakatatçılar çarşısından ileriye doğru, derenin akış istikametinde olan 5-6 mahalleyi kapsıyor.  O bölgede tamamen Türkiye’de ve başka yerlerde de yapılan kentsel dönüşüm mantığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız burada çalışma yapacak. Burada riskli alan ilanı olacak ve resmi gazetede yayınlanacak. Oradaki hak sahipleri belirlenecek ve daha sonra bunlara konut verilmek suretiyle, buradan ayrılmaları sağlanarak, o bölgeyi yeşillendirerek bir düzenleme yapılacak” dedi.

OKULLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR
Yüz yüze eğitim hazırlıklarını değerlendiren Vali Şahin, Bakanlık tarafından açıklanan önlemler doğrultusunda tüm hazırlıkların yapıldığı, okulların temizliği ile ilgili Belediye olarak gerekli desteğin verildiği yüz yüze eğitme okullarımızın hazır olduğunu belirtti.

GIDA BANKASI İLE AYNİ YARDIMLAR YAPILABİLECEK
Batman Belediyesi Yerel Meclisinde kararı alınan Gıda Bankası ile ilgili bilgi veren Vali Şahin “Gıda Bankasının usul ve esaslarının belirlenmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı. Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ayni yardımları yapacağız” dedi.

ORGANİZE’DEKİ YÜKSEK OKUL İÇİN NE GEREKİYORSA YAPARIZ
Batman Organize Sanayi Bölgesinde Batman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu yapımı konusunda konuşan Vali Şahin “Meslek Yüksekokulun kurulması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Yapım işi ile ilgili üzerimize ne düşüyorsa Batman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Olarak gerekliği desteği veririz” dedi.

YENİ KARARLAR ALINDI
Toplantıda Psikolog Ömer Işık, Batman da uyuşturucu madde bağımlılığının önlenmesine dönük çalışmaları değerlendirdi.  Batman Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir ise bağımlılıkla mücadele rehabilitasyon merkezinin kurulması için gerekli çalışmaların başlatılacağını belirti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete