GÜNDEM

KENT SORUNLARI, ORANLARIYLA AÇIKLANDI

Reel Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, “Batman’da sosyal, siyasal, sağlık, ekonomik, eğitim sorunları ve çözüm yolları: Batman İli Örneği” araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

KENT SORUNLARI, ORANLARIYLA AÇIKLANDI
19-12-2016 23:31
Google News

SURİYE VE IRAK’TAN GELEN GÖÇLER, ÖNEMLİ BİR SORUN

Anket çalışmasında, Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylar sonucu Batman’a gerçekleşen göçlerin, kentin en önemli sorunlardan biri olarak görüldüğü ortaya çıktı. Göçler, kent sorunlarında yüzde 41’lik pay kaplarken, diğer sorunlar yüzde 59’luk yer aldı.

GENÇLER, SOSYAL SORUN YAŞADIĞINI BELİRTTİ

Gençlerin yaşadığı sosyal sorunlar yüze 39, diğer sosyal sorunlar ise yüzde 61’lik oranda gerçekleşti” denildi.

İŞSİZLİĞİN NEDENİ, DESTEKLERİN AZ OLMASI

Araştırma sonuçlarına göre Batman’da vatandaşların yüzde 41’i “işsizliğin nedeni devlet desteklerinin az olması” diye yanıtlarken, yüzde 69’u ise diğer nedenlere bağladı.

İŞSİZLİĞİ, İŞADAMLARINA BAĞLAYANLAR DA VAR

Anket sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 48’i işsizliğin nedenini işadamlarının yatırımlarının yetersiz olmasına bağlarken, yüzde 52’si ise diğer nedenler olarak yanıtladı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN HASTANE: DEVLET HASTANESİ

Batman’da vatandaşların yüzde 68’i en çok devlet hastanesini tercih ettiğini açıklarken, yüzde 32’si ise özel hastaneleri tercih ettiğini belirtti.

DEVLET OKULLARI, DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Reel Danışmanlık Şirketinin araştırma sonuçlarına göre Batman’da devlet okullarının tercih edilme oranı yüzde 72, özel okulların tercih edilme oranı ise yüzde 28 olarak gerçekleşti. Reel Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Sorumlusu Recep Doğmuş, kent sorunlarını tepsi etmek ve çözüm önerilerini sunmak amacıyla anket ve araştırma çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete