GÜNDEM

KENTİN ALT YAPISI GÜÇLENİYOR

Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü tarafından yürütülen yağmur suyu hattı, kanalizasyon şebekesi ve içme suyu ana hatlarında yenileme çalışmaları devam ediyor.

KENTİN ALT YAPISI GÜÇLENİYOR
19-08-2015 20:23
Google News

Aralarında Çarşı, Meydan, Şirinevler, Cumhuriyet, Memur Sen TOKİ, Çamlıtepe, Tılmerç,  Gültepe, Kuyubaşı TOKİ ve Çamlıca’nın da bulunduğu mahallelerde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Eş Başkan Yardımcısı M. Ali Nasıroğlu, eski şebekede kullanılan asbestli boruların çelik borularla değiştirildiğini belirterek “Toplam 16 bin 980 metre çelik boru döşeyeceğiz. Bundan faydalanacak evsel bağlantı sayısı 4 bin 271, kullanacağımız evsel bağlantı boru sayısı ise 136 bin. Amacımız su kayıplarının önüne geçmek, işletme giderlerini düşürmek ve hijyen suyu halka sunmaktır” dedi.

SU SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLECEK

Memur sen Toki, Çamlıtepe, Tılmerç ve Gültepe’de su sorununun köklü çözümü için HDPE boru döşeneceğini belirten Nasıroğlu “O bölgedeki altyapı sorunu tamamen çözülecek. Şevket Başak Köprülü Kavşağı altyapı deplase işleri de bitme aşamasında. Kuyubaşı, Seyitler, Çamlıca, Hürriyet ve Güneykent’te asbest hatları yenilendi. Diğer mahallelerde de çalışmalarda sona gelindi” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete