GÜNDEM

KENTİN ÖNEMLİ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Batman Kent Konseyi 2021 Yılının İlk Yürütme Kurulu Toplantısını Batman İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Batman Kent Konseyi Başkan Yardımcıları Hayrettin Başaran, Adnan Bayhan ve Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı.

KENTİN ÖNEMLİ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
17-01-2021 18:38
Google News


GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda şu gündem maddeleri görüşüldü:
1- Batman’da COVID–19 salgın yönetimi ve aşı çalışmalarının nasıl yapılacağının görüşülmesi,
2- Batman’da yaşayan emeklilerimizin sosyo ekonomik ve kültürel alandaki ihtiyaçlarının karşılanmasının görüşülmesi,
3- İluh Deresi-Kentsel dönüşüm Projesinin çalışmalarının hangi aşamada olduğunun görüşülmesi,
4- Batman İlimizin TFF 3. Ligde mücadele eden Batman Petrolspor’un son durumunun görüşülmesi,
5- Batman’ın Adres güncellemelerinin çalışmalarının hangi aşamada olduğunun görüşülmesi,

SİNOVAC AŞILARI BATMAN’DA
Batman İlimizin COVID–19 Salgın Yönetimi ve Aşı Çalışmalarının nasıl yapılacağı maddesi ile ilgili söz alan Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan “Malumunuz Covid-19 aşısı tüm Türkiye’de sağlıkçılar başta olmak üzere şuan yapılıyor. Türkiye’ye Sinovac aşısı geldi. İlk etapta 3 milyon doz Türkiye’ye ulaştırıldı. Batman’da yaklaşık 8 bin sağlık çalışanına ilk etapta yapılacak. İnşallah Pazartesi, Salıya kadar bitecek. Ondan sonraki partiler bu ayın sonunda, Şubat’ın ilk haftası- ikinci haftadan da gelecek. Kuvvetle muhtemel Şubat sonuna kadar 20 milyon insan bu sinovac aşısını, Çin aşısını olacak. Yapılan tetkiklerde ve araştırmalarda yüzde 91 ile 93 arasında bir güvenirlilik oranı var” dedi.

BAŞKAN HÜSEYİN EKMEN, EMEKLİLERİN TALEPLERİNİ SIRALADI
Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman’da emeklilerin sorunlarına ilişkin yaptığı konuşmada, emeklilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirebileceği kıraathane tarzı bir yerin tahsis edilmesi, evi olmayan emeklilere TOKİ işbirliğiyle yapılan konutların aynısını yapmak için hazine arazisinin tahsis edilmesi, Belediyeden 60 yaş üstü emekli eşlerine de ücretsiz ulaşımdan faydalanma hakkının verilmesi, emeklilere yönelik sosyal faaliyetlerin gerçekleştirebilmesi için bir yerin Emekliler Derneğine tahsis edilmesi, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından periyodik zamanlarda sağlık taramasının yapılması açıklamalarında bulundu.

İLUH DERESİNİN SUNUMU BAKANLIĞA YAPILDI
İluh Deresi-Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında konuşan Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrettin Başaran “İluh Deresi-Kentsel Dönüşüm Projesi için Bakanlık Yetkililerine sunum yapıldı” dedi.

PETROLSPOR’DA İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMADIK
Batman Petrolspor’un gidişatını konuşan Batman Petrol Spor Kulübü Başkanı Abdulvahap Akbaş “İlk yarı istediğimiz şekilde bir başarı elde edemedik ama söylendiği gibi, ligin dibine demir atmamışız. Şuanda 12. sırada, 17 puanlayız. Bizden sonra 5 takım daha bu işin içinde var. Ama bizim de kurduğumuz mevcut kadroda sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle bir takım neticeler alamadık. Bir profesyonel kulüp nasıl değişiklikler yapıyorsa, nasıl transfer yapıyorsa onu yapıyoruz. Ama biliyorsunuz devre arası transfer yapmak gerçekten çok zor. Bütün kulüplerde sıkıntılar var” dedi.

ADRESLER GÜNCELLENİYOR
Batman’da adres güncellemelerine ilişkin konuşan Başaran “Bu sorunun çözümü için Batman belediyesi olarak yaklaşık 3 milyonluk bir ihale yaptık. Yüklenici işe yeni başladı. 4 aylık bir çalışma sonucu tüm adres numaraları, cadde, sokak, bulvar vb numaraları ve isimleri yenilenip karekodlu akıllı bilgi depolu olarak güncellenecek. İlaveten aynı sistemde Tapu, imar, su, emlak ve ilan reklâm gibi 10 kadar hizmet merkezi veri tabanından sunulacak. Verilere ücretsiz vatandaş erişimi sağlanacaktır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete