EĞİTİM

“KENTİN TANITIM VE GELİŞİMİ ÇABA SARF EDİYORUZ”

Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“KENTİN TANITIM VE GELİŞİMİ ÇABA SARF EDİYORUZ”
10-09-2019 19:49
Google News

 

Göreve geldiğinden bu yana Batman Üniversitesinde 3 olan bölüm sayısını 40’a yükselttiklerini, 3 bin olan öğrenci sayısını 13 bine çıkardıklarını belirten Rektör Durmuş, “Kentin tanıtım ve gelişimi için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Batman Üniversitesi bu konuda önemli bir misyon üstlenmiştir” dedi.
ÖNÜMÜZÜ KESMEK İSTİYORLAR
Rektör Durmuş “Öğrencilerimle gelip konuşsunlar. Aramızdaki bağı görsünler. Her üniversiteye bir misyon biçilmiş. Siirt Üniversitesi ziraatta, Mardin Üniversitesi sosyal bölümlerde gelişirken, Batman Üniversitesi de mühendislik üniversitedir. Üniversitemizde açılmayan mühendislik bölümü yok. Öğrenci sayımız 13 binlerde. Teknokent açıyoruz. Bunları görmek istemeyen, gelişmemizi önlemeye çalışan, hakaret içerikli yazılar bizi üzüyor. Eleştirilere elbette açığız, hoşumuza da gider, üniversitemizle ilgileniyorlar deriz. Ancak hakarete tahammülümüz yok” dedi. 
SANAYİ ŞEHRİ OLMAK İSTİYORUZ
Batman’ın konumu itibariyle Ortadoğu’ya açılan tek kapı olduğunu ifade eden Rektör Durmuş “Üniversitemiz konumu itibariyle tarım alanına elverişli değil. Amacımız bu alanı Organize Sanayi Bölgesine dönüştürmek. Burada tekstil, inşaat ve gıdadaki üretimlerimizi Suriye, Irak ile İran pazarına sunabiliriz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete