EĞİTİM

KERMES PARASIYLA PROJE HAZIRLADILAR

Batman Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılmak için evde pişirdikleri yemekler ve el işi ürünleri ile okulun bahçesinde kermes açtı.

KERMES PARASIYLA PROJE HAZIRLADILAR
12-06-2019 22:53
Google News

 

Öğrenciler, kermesten elde ettikleri gelirle malzeme aldı, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılmak için 5 proje hazırladı.

HAYATA DOKUNAN PROJELER…

Öğrenciler, aldıkları malzemelerle astım hastaları için "akıllı çanta", orman yangınlarına karşı "orman kontrol sistemi", trafik kazaları için "kaza bildirim sistemi", araçlara aşırı yükü engelleyen "ağırlık kontrol sistemi" ve alkollü sürücülerin araç kullanmasını engelleyen "sürücü kontrol sistemi" projelerini hazırladı. Okul Müdürü İsmet Arslan, festivale gönderilen projelerin, yarı finale kaldığı bilgisini paylaştı. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İhsan Fidan “30 öğrenciyle bilişim kulübü kurduk. Elimizde robotik malzeme yoktu. Kermesler, okul idaresi ve öğrencilerin desteğiyle malzeme alıp robotik çalışmaları yaptık” dedi. 7. sınıf öğrencisi Can Polat, Soma Maden Faciasından etkilenerek güvenli kask sistemi üzerine çalıştığını, 6. sınıf öğrencisi Hicret Erik ve 3 arkadaşı da taş ocaklarındaki kazalara karşı elektronik taş ocağı sistemi geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete