GÜNDEM

KERPİÇ EV ÇÖKTÜ: 1 ÖLÜ–6 YARALI

Batman’ın Kozluk İlçesinde bir ev ve hayvan barınağı çöktü. Olayda 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Facianın ayrıntıları, gün ağarınca ortaya çıktı.

KERPİÇ EV ÇÖKTÜ: 1 ÖLÜ–6 YARALI
20-11-2017 20:37
Google News

EV, SÜLEYMANİYE MERKEZLİ DEPREMDE ZARAR GÖRMÜŞTÜ
Tepecik Mahallesi’nde, geçtiğimiz hafta depremde zarar gören 2 katlı kerpiç ev, önceki gün etkili olan aşırı yağışa dayanamadı. İki katlı kerpiç ev ile yakınındaki hayvan barınağının çökmesi nedeniyle olay yerine AFAD, itfaiye ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi.


ENKAZIN ALTINDAN CESEDİ KALDIRILDI
Göçük altında kalan vatandaşlardan İbrahim Azrak (61) hayatını kaybetti. Azrak’ın cesedi, göçüğün altından güçlükle çıkarıldı. Aynı aileden Ebubekir (17), Nazlı (12), Hülya (26), Serdem (61), Yunus Emre (10) ve Mehmet Azrak (23) yaralandı. Yaralılar, Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kozluk Devlet Hastanesine kaldırıldı. 
ÇARESİZLİK…


Altı ahır olarak kullanılan, üst katında ise İbrahim Azrak ve Ailesinin yaşadığı evin, Irak depreminde hasar gördüğünü belirten Aydın Ataş isimli komşusu, maddi imkânsızlıktan dolayı evden çıkamadıklarını belirterek “Depremden dolayı ev çatlamıştı. Evin tehlikeli olduğunu söyledik. Başka çaremiz yok dediler. Ev, yağışla birlikte çöktü. Şaşkınız” dedi. 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Valilik, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verdi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete