GÜNDEM

KESİNTİ 12 SAATİ AŞARSA TAZMİNAT ALABİLİRSİNİZ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, mücbir sebepler harici elektrik kesintilerinin 12 saati aşması halinde, abonelere tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi.

KESİNTİ 12 SAATİ AŞARSA TAZMİNAT ALABİLİRSİNİZ
07-11-2018 20:40
Google News

Bildirimli veya bildirimsiz günlük kesinti süresinin, 12 saatten uzun olamayacağını dile getiren Yılmaz, “Terör, sabotaj, doğal afet, ağır kış koşulları gibi mücbir sebepler harici günlük kesinti süresinin 12 saatten uzun olması halinde, elektrik dağıtım şirketleri, kesintiden etkilenen abonelere tazminat ödemek zorundadır” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN DOLAYI BOZULAN CİHAZLARIN PARASI ÖDENECEK

Elektrikli cihazlarda kesinti nedeniyle meydana gelebilecek hasarların da, elektrik dağıtım şirketi tarafından karşılanmasının zorunlu olduğunu belirten Yılmaz, bunun için bölgede çalışan dağıtım şirketine 10 iş günü içerisinde başvurulması gerektiğini hatırlattı.

TAZMİNAT MİKTARI 50–100 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Yılmaz, kesintilerden dolayı tüketiciye ödenmesi gereken tazminatın tutarı konusunda “Örneğin bir köy veya mahalledeki transformatörde 12 saati aşan bir kesinti olması halinde dağıtım şirketinin, o transformatörden elektrik alan mesken abonelerine 50 lira diğer abonelere 100 lira olmak üzere tazminat ödemesi gerekir. İmar alanı içindeki bir alçak gerilim abonesinin, toplamda yıllık 48 saati veya 56 defayı aşan sayıda kesintiye maruz kalması durumunda da tazminat hakkı doğar” dedi.

KESİNTİ KAYIT CİHAZI TAKTIRMA HAKKINIZ VAR

Kesinti kayıtları konusunda tereddüt yaşanması durumunda ise Yılmaz “Aboneler dağıtım şirketlerine başvurarak etkilendikleri kesintinin listesini isteyebilir. Dağıtım şirketinin gözetiminde kesinti kayıt cihazı taktırma hakkı da vardır.  Elektrik dağıtım şirketlerinin gerekli yatırım, iyileştirme ve bakım çalışmalarını yapmasını, arıza durumlarına da hızla müdahale etmesini bekliyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete