GÜNDEM

KESK, Ankara Mitingine hazırlanıyor

KESK Batman Şubeler Platformu ve Genel Merkez Yöneticileri tarafından seçim bütçesi değil, geçim bütçesi istiyoruz konulu basın açıklaması düzenlendi.

KESK, Ankara Mitingine hazırlanıyor
15-12-2022 09:15
14-12-2022 19:07
BATMAN
Google News

Basın toplantısına KESK MYK yöneticisi Varol Öztorun, BES MYK yöneticisi Aziz Özkan, SES MYK’dan Sıddık Akın, Tüm Bel Sen MYK’dan Nazife Bayrak Tozu, Nazım Sarsılmaz BTS MYK Üyesi, Eğitim-Sen Batman Şubesi Başkanı Nureddin Şimşek ve SES Batman Şubesi Başkanı Deniz Topkan katıldı.

GEÇİM BÜTÇESİ İSTİYORUZ

Basın açıklamasını okuyan KESK MYK Üyesi Varol Öztorun “2023 bütçesinde kesenin ağzını işçiler, emekçiler, emeklikler, çiftçiler, küçük esnaflar için yani halkın yüzde 99’u için açmıyorlar. Kesenin ağzı her zaman olduğu gibi yine paradan para kazananlar, faizden, hazine garantisinden beslenenler,  çalıştırdığı asgari ücretliler kadar bile vergi ödemeyenler için açılıyor. Açlık sınırı altıdaki asgari ücretin yüzde 50 artırılması konusunda Çalışma Bakan’ın hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım sözleri, iktidarın kimden yana olduğunu fazlası ile ispatlıyor. Emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkmak için 17 Aralık Cumartesi Günü Ankara’da Seçim Bütçesi Değil, Halktan-Emekten Yana,  Geçim Bütçesi İstiyoruz Mitingi’nde buluşuyoruz. Çağrımız, işçisi, kamu emekçisi, emeklisi, asgari ücretlisi, kadını, genci ile bu düzenin çarkları ile ezilen,  ötekileştirilen herkesedir. Gelin Temel tüketim maddelerine son iki yıl içinde yapılan zamların geri alınması, mali kayıplarımızın yaşanan gerçek hayat pahalılığı ve yoksulluk sınırında yaşanan artış temel alınarak telafi edilmesi, vergide adaletin sağlanması, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınması, tükettiğimiz her şeyden alınan dolaylı vergilerin düşürülmesi, gelir vergisi birinci dilim oranının yüzde 15’ten 10’a düşürülerek, yoksulluk sınırına kadar olan maaşların-ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmesi için omuz omuza verelim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete