GÜNDEM

KESK EŞ GENEL BAŞKANI YEŞİL, SONSÖZ’DEYDİ

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, kamu emekçilerinin toplu sözleşme taleplerinin dillendirilmesi için Ankara’ya başlatılacak yürüyüş öncesi geldiği Batman’da, Gazetemiz Sonsöz’ü ziyaret etti.

17-08-2021 20:43
BATMAN
Google News

KAMU EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek ve SES Batman Şube Başkanı deniz Topkan’la birlikte gazetemizi ziyaret eden KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil , kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesine yönelik taleplerini hatırlattı.

“6 TALEBİMİZ KARŞILANANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Yeşil “18 Ağustos’ta Edirne ve Batman olmak üzere tüm Türkiye’de iki koldan Ankara’ya başlatacağımız yürüyüşle, kamu emekçilerinin taleplerini duyurmaya çalışacağız. 2022–23 dönemini kapsayan, milyonlarca kamu emeklisini ve kamu emekçisini kapsayan 6. dönem toplu iş sözleşmesi metin teklifi 12 Ağustos’ta Bakanlıkça açıklandı. Kamu emekçilerinin hiçbir kaybını karşılamayan ve taleplerini görmezden gelen yüzde 5-6’lardaki bu teklifi kabul etmiyoruz. Hükümet, çarpık enflasyon rakamlarının dahi çok altında bir teklif sundu. İlk 6 ay için yüzde 5 enflasyon farkı, ikinci 6 ay için yüzde 6 enflasyon farkı ve 2023 yılında da her iki dönemde 6’şar enflasyon farkı telaffuz ediliyor. Taleplerimizi, insanca yaşayacak bir ücret, güvenceli çalışma, güvenli gelecek, demokratik adil bir çalışma yaşamı, herkes için temel gelir güvencesi ve tabi ki olmazsa olmazımız grevli demokratik bir pazarlık süreci olmak üzere 6 temel başlıkta sunmuştuk. Teklifimizi hazırlarken en düşük kamu emekçisi maaşının bugün ülkede yoksulluk sınırı olarak belirlenen 9330 TL’yi aşması gerektiğinden hareket ettik. Son 2 yıla baktığımızda, kamu emekçilerinin yaşadığı kayıpları çok net görebiliriz. Sadece son 2 yıl, kamu 84 Dolar daha az, 2,5 çeyrek daha az, 4 gram daha az altın alabilir durumdadır. Kamu emekçilerinin alım gücü böyle azalırken, en temel ulaşım ve sağlık gibi kalemlerdeki artış ise yüzde 70’leri geçmiştir. 6 ana talebimiz karşılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

20 AĞUSTOS’TA ANKARA’A BULUŞACAKLAR

Batman’da kamu emekçileri bugün saat 09.30’da Ankara’ya doğru yürüyüşe geçecek. Tüm yurttan yürüyüş grupları, 20 Ağustos’ta Ankara’da buluşacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete