GÜNDEM

KESK, MİTİNGE HAZIRLANIYOR

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), adil bir bütçe talebiyle 22 Aralık’ta Diyarbakır’da bölge mitingi düzenlenecek. KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Diyarbakır Mitinginin duyurusunu yapmak üzere Batman’a geldi.

KESK, MİTİNGE HAZIRLANIYOR
18-12-2019 20:55
Google News

 

SENDİKA TEMSİLCİLERİ BATMAN’DAYDI

Mado’da gazetecilerle yapılan toplantıya Eğitim Sen Tis ve Hukuk Sekreteri Varol Öztorun, Tüm Bel Sen Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı ve BES Genel Sekreteri Aziz Özkan katıldı.

BÜTÇE HAKKIMIZ, DEMOKRASİYLE İLİŞKİLİ

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen “Asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakam geçtiğimiz yıla göre yüzde 5.4 arttırılarak 2 Bin 213’ten ancak 2 Bin 332’ye çıkarılabildi. Bu rakamlar, halen açlık sınırının altında kalıyor. İşverenler bu rakamları yine çok buluyor. Yine güvenlik soruşturması gibi aslına kamu emekçilerini elemeye tabi tutan bir sistem var. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Şimdi bu iptali ortadan kaldırmak için torba yasaya koyup, meclisten hızlıca geçirmeye çalışıyorlar. Tüm bu sıkıntılı süreçlere rağmen biz, bütçe hakkımızı tartışıyoruz. Çünkü bütçe hakkımız da demokrasiyle çok ilgili. Bütçe yapılırken halkın ve emekçilerin ihtiyaçları dikkate alınmıyor. Sermayedarları kurtarmaya dönük, onlara vergi indirimi ve teşvikler veren görüşmeler yapılıyor. Bizler ihtiyaçlarımızın belirlenmesi ve karşılanması, kaynakların adil toplanması, herkese eşit ve adil bölüştürülmesi için bütçe görüşmelerinde söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.

TALEPLERİ BİR BİR AÇIKLADI

Gezen, KESK'in 2020 yılı bütçesi taleplerini sıralarken “Kamu kaynaklarının kimlerden toplanacağına ve hangi alanlara yönlendirileceğine halk, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri karar vermelidir. Asgari ücret, vergi dışı bırakılmalı. Temel tüketim maddelerinden alınan KDV, sıfırlanmalı. Emekçiler, sağlık, eğitim, gıda, barınma, giyim, elektrik, ısınma giderleri için ödediği vergilerin gelir vergisi matrahından mahsup edilmeli. Özelleştirme soygununa ve kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına son verilmeli. Herkese ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir, anadilinde bir kamu hizmeti sağlanmasına öncelik verilmeli. Savunmanın ve güvenliğin yolunun daha fazla silahlanmaktan değil, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işletilmesinden, adaletin tesis edilmesinden geçtiği gerçeğinden hareketle kaynaklarımız, barış ve demokrasi için kullanılmalıdır” dedi.

Gezen,  2 2Aralık Pazar Günü Saat 10.00’de İstasyon Meydanı’nda yapılacak mitinge tüm bölge halkını beklediklerini söyledi. (KESK Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete