GÜNDEM

“KETEM’LERDE KANSER TARAMALARI ÜCRETSİZ”

Batman Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Yahya Yetiz, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“KETEM’LERDE KANSER TARAMALARI ÜCRETSİZ”
06-01-2017 20:16
Google News

Okullarda, Kur’an Kurslarında ve toplum merkezlerinde halk sağlığına yönelik eğitimler düzenledikleri belirten Yetiz “Ekiplerimiz, yaş gruplarına göre kişisel hijyen eğitimi, ağız diş sağlığı eğitimi ve üreme sağlığı eğitimleri veriyor. İlçelerde de eğitimlerimiz oluyor. Bakanlığımızca yürütülen obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme, uyuşturucu ve madde bağımlığı ile mücadele çalışmalarını biz de ilimizde yürütüyoruz. Çocuk ve gençlere bu eğitimler sayesinde kalıcı doğru davranış kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

KANSER TARAMALARI YAPILIYOR

Toplum tabanlı kanser taramaları da yaptıklarını söyleyen Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Yahya Yetiz “Kadınlara meme ve rahim kanseri taramaları ile kadın ve erkeklere bağırsak kanser taramaları yapıyoruz. Hastalıkların tedavisinde erken teşhis çok önemli. 2 tane KETEM (kanser erken teşhis eğitim merkezimizde) hem çekimler hem de hem tahliller ücretsiz yapılıyor” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete