GÜNDEM

Kewerzo Köylüleri hizmet bekliyor

Batman Merkeze 19 kilometre uzaklıktaki 1500 nüfuslu Yenipınar (Kewerzo) Köyü, asfalt görmeyen yollar ve ulaşım sorunu için hizmet bekliyor. Kewerzo Köyünde yıllardır çözülemeyen sorunlar için Batman Valiliği ve Batman Belediyesinden yardım isteniyor.

Kewerzo Köylüleri hizmet bekliyor
24-10-2023 17:19
24-10-2023 16:21
BATMAN
Google News

KÖY YOLLARI ASFALT YÜZÜ GÖRMEMİŞ

1500 nüfuslu Kewerzo Köyünde asfalt yüzü görmeyen yollar, köylülerin yaşamını zorlaştırıyor. Köy içindeki asfaltsız yollar, araç ulaşımını güçleştiriyor. Kış aylarında çamura dönen yollardan ötürü tarla ve bahçeye gidemediklerini ve öğrencilerinin çamurlu yollarda okula gidip gelmek zorunda kaldığını belirten köylüler, yollarının asfaltlanmasını istiyor. Köyü çevre köylere bağlayan grup yollarında da aynı sorunlar yaşanıyor. Köylüler, ilgili kurumlara verdikleri dilekçelerin dikkate alınmamasından yakınıyor.

KÖYE OTOBÜS ULAŞIMI YOK

Kewerzo’da diğer bir sorunda ulaşımın kısıtlı olması. 1 kilometre uzaklıktaki Barısıl Köyüne belediye halk otobüsleriyle sefer yapılmasına rağmen Kewerzo’ya otobüs ulaşımı yapılmaması, köylülerin tepkisine yol açıyor. Köylüler, Batman Kent Merkezine en yakın köylerden biri olmalarına rağmen otobüs ulaşımından faydalanamadıklarından yakınıyor.

(Gülsüm Erdem/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Halit Özalp
Halit Özalp 6 ay önce
Keverzo ( Yenipınar ) köyü sakini olarak Gülşen erdem ve sonsözü söyleyen, Sonsöz ekibine teşekkürlerimi iletiyorum. Yaklaşık 1500- 2000 nüfuslu olan tarih köyün, küçük çocuklar kış aylarında zor şartlar altında, çamurlu yollarda okula gidip gelmekteler. Şehre çalışmaya gidenlerin yanı sıra, birde hastahaneye hastalarını yetiştirmekte büyük zorluklar yaşamaktalar. Yenipınar köyü sakinleri, çevre köylerden gelen araçlara otostop çekerek şehre gitmekteler. şehire ulaşmakta büyük zorluklar yaşayan köy halkı, şehirden köye dönmek için tekrar Devlet demir yolları geçti kaldırımımda bekleyip otostop çekerek eve dönmekteler. Yenipınar köyü sakinlerinin Valilikten ve Belediye yetkililerden beklentileri bu derde bir deva olam beklentisidir….. duyarlı yazarımız ve sonsöz gazetesine tekrar teşekkürlerimizi iletiyorum…
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete