TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kilis'in eserlerinde restorasyon çalışmaları başladı

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kilis'te, hasar gören Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünün eserlerinde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Kilis'in eserlerinde restorasyon çalışmaları başladı
02-09-2023 13:38
02-09-2023 13:39
KİLİS
Google News

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bozkurt, AA muhabirine, 6 Şubat depreminde Vakıflar Genel Müdürlüğünün eserlerinde Kilis dahil 10 ilde çok ciddi boyutta tahribat yaşandığını söyledi.

Bozkurt, Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde Kilis'te 38 eser bulunduğunu belirterek, "Burada toplam 38 adet eserimiz bulunmakta. Bunun 5 tanesi az hasarlı, 33'ünde ise orta ve ağır hasar söz konusu. Bunlarla ilgili olarak da Genel Müdürlüğümüz tarafından depremin ilk gününden itibaren incelemeler, çalışmalar yapılmış, hasar tespitleri belirlenerek Kilis'te eserlerimizin yeniden ihyası için çalışmalara başlanmıştır." dedi.

Kilis'te Ulu Cami, Canbolat Paşa Tekke Cami, Mevlevihane Cami ve Karakadı Cami'sinde çalışmalara başlandığını aktaran Bozkurt, bununla birlikte diğer camilerle de ilgili ihale süreçlerinin devam ettiğini kaydetti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?