GÜNDEM

“KİMLİK PARASI NEREYE GİDECEK” SORUSU

“KİMLİK PARASI NEREYE GİDECEK” SORUSU

“KİMLİK PARASI NEREYE GİDECEK” SORUSU
21-10-2014 16:06
Google News

Yeni çipli kimlik kartlarının Aralık ayından itibaren 18 Tl karşılığında vatandaşlara dağıtılmaya başlanacak olması, 76 milyon vatandaştan toplanacak 1 milyar 368 milyon Tl’lik meblağın ne yapılacağı sorusunu gündeme getirdi.

Bu paranın akıbetinin peşine düşen CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “Doğuştan gelen bir hak olan vatandaşlığın göstergesi kimlik kartı için neden para alınıyor? Toplanacak 1 milyar 368 milyon Tl’lik para nereye harcanacak? Kartın maliyeti 5 TL ise neden vatandaştan fazladan 988 milyon Tl daha toplanacak? Bu parayla AOÇ’deki saray ve 12. Cumhurbaşkanı’nın özel uçağının maliyeti mi karşılanıyor? Suriyelilere yapılan yardımın açtığı 4 milyar Tl’lik bütçe deliğinin 1/3 mü kapatılacak?” sorusunu yöneltti.

VATANDAŞTAN NEDEN PARA İSTENİYOR?

CHP’li Umut Oran, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşırken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “Yeni kimlik kartlarının Aralık ayından itibaren dağıtılacağı ve vatandaşın bu kartları 18’er Tl ödeyerek alabileceği bilgisi doğru mudur? Bu kartların maliyeti kaç Tl’dir? Doğuştan gelen bir hak ve vatandaşlığın göstergelerinden birisi olan kimlik kartı alımı için neden vatandaştan para talep ediliyor? Bu parayı öde(ye)meyenler kimlik kartı olmadan mı yaşayacak? 76 milyon vatandaşımızın 18 Tl karşılığında kimlik kartlarını teslim alması durumunda elde edilecek 1 milyar 368 milyon Tl’lik para nerede kullanılacak?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete