GÜNDEM

“KİMSE DEVLET MALINA KONAMAZ”

Vali Hulusi Şahin başkanlığında Hasankeyf Kaymakamlığında düzenlenen toplantıda domuz gribi vakaları ve Ilısu Barajı masaya yatırıldı.

“KİMSE DEVLET MALINA KONAMAZ”
05-02-2020 14:34
Google News

 

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Çevre ve Şehircilik Müdürü Muzaffer Özkan, DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösali ve kurum amirleri katıldı.

HALKI PANİĞE SEVK ETMEK DOĞRU DEĞİL

Vali Şahin, domuz gribi vakalarına yönelik “Domuz gribi teşhisiyle Batman Bölge Devlet Hastanesinde karantina altına alınan bir vatandaşın durumunu Çin’de çıkan koronavirüsü ile ilişkilendirerek halkı korku ve paniğe sevk etmek doğru değil” dedi.

 

KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİYORUZ

Hasankeyf eski yerleşim alanında hak sahipliği şartlarını taşımayan vatandaşların durumuyla  ilgili açıklama yapan Vali Şahin “Ilısu Barajı ve barajdan etkilenecek olan bölgelerle ilgili kamulaştırma parası almayan kimse kalmadı. Baraj sularının yükselmesinin vatandaşların haklarının kaybolması anlamına gelmiyor. Kanuna bağlı insanlarız. Hukuk devletiyiz. Kanunlar çerçevesinde hareket ederiz. Devlet malını nasıl tasarruf edileceği mevzuatla bellidir zaten. Bu çerçevede hareket edilecektir. Hiç kimse devletin kamu malına bir fiil olarak ne konabilir ne elde edebilir” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete