GÜNDEM

“Kimsenin süreci bitirmeye hakkı yok”

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Batman Barosu Başkanı Avukat Ahmet Sevim, çözüm sürecine değinerek kimsenin süreci bitirmeye hakkının olmadığını vurguladı.

“Kimsenin süreci bitirmeye hakkı yok”
01-09-2015 20:56
Google News

Batman Barosunca, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Baro Başkanı Sevim, büyük bir toplumsal destekle başlayan ve artan bir destekle devam eden çözüm sürecini kimsenin bitirmeye hakkının olmadığını belirtti. Sürecin akamete uğradığını ve çatışmaların yeniden başladığını dile getiren Sevim, “Çözüm sürecinin temel karakteri sorunun şiddet dışı yöntemle çözülmesi, sivil siyaset alanının açılması iken ve 7 Haziran seçimleri ile sivil siyasete açık ve güçlü bir desteğe rağmen bu yoldan dönülmüş olmasının toplumsal hiçbir karşılığının olmadığını açıkça ifade etmek isteriz” dedi.

Yaşam hakkının kutsallığı karşısında hiçbir gerekçenin ölümü makbul ve meşru kılamayacağını kaydeden Sevim, şu ifadeleri kullandı: “Sivilleri, çatışmanın tarafı olmayan resmi görevlileri hedef alan saldırıların, yargısız infazların, kaotik ortamda gerçekleşen cinayetlerin olduğu bir dönemde barış duygusu ile birlikte hakikat de kaybolmakta, tek gerçek olarak geriye maalesef masum insanların yaşamını yitirmesi ve onların ardında yaşanan acılar kalmaktadır. Dolayısıyla biri diğerine yeğlenecek bir şiddet, kutsanacak bir ölüm ve acı bulunmamaktadır. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde barışa dair toplum huzurunda verilen sözlere sadık kalınması çağrısını yineliyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete