GÜNDEM

KIRA DAĞI’NDA GEZEGENLERİ İZLEDİLER

Mezopotamya Astronomi Derneği’nin, ilkini 2015 yılında gerçekleştirdiği Kıra Dağı Gökyüzü Gözlemi, bu yıl da Kıra Dağı’nda bulunan Dört Mevsim yerleşkesinde gerçekleştirildi.

KIRA DAĞI’NDA GEZEGENLERİ İZLEDİLER
19-09-2016 21:35
Google News

16 Eylül Cuma günü saat 17.30’da teleskopların kurulumunun yapıldığı alanda güneşin batışı ile birlikte Venüs, Mars ve Satürn gezegenleri gözlemlendi. İzlenimlerini aktaran Mezopotamya Astronomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tekeş “Güneş battığı anda doğu ufkunda yükselen ay, gece boyunca gözlemlendi. Gece boyunca lazer ışık ile gökyüzü anlatıldı ve saat 23.30’da gözlem sona erdi. Parçalı ay tutulmasını teleskoplara katılımcılara izlettik. Tutulma boyunca bir teleskop Ay’a bakarken diğerler gezegen gözlemi yapıldı. Bu etkinliği ileri ki yıllarda daha kapsamlı ulusal bir etkinliğe dönüştürmeyi hedefliyoruz. Uzman eşliğinde 3 ayrı teleskop ile gözlem yapılan bu gökyüzü gözleminde el yapımı teleskopa olan ilgi bir hayli fazlaydı. Her geçen gün daha çok insana daha büyük kitlelere astronomi, fen bilimini, gökyüzünü anlatıyor ve aynı zamanda izlemlerini sağlıyoruz” dedi.

98 YAŞINDAKİ MAKBULE NİNE DE İZLEDİ

Kıra Dağı’nda gerçekleştirilen etkinliğin n küçük katılımcısı 1 yaşında iken en büyük katılımcısı ise 98 yaşındaki Makbule Nine oldu.  Gözlemlerini aktaran Makbule Nine, gezegenlerin hareketlerini ilgiyle izlediğini söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete